Події

На дорозі між селами Житомирської області патрульні зупинили вантажівку, якою чоловіки везли накопаний у лісі пісок

1 October 2022, 15:07

У Хорошівській громаді Житомирської області 29 вересня поліцейські виявили незаконне використання природних ресурсів: зупинили вантажівку з піском, накопаним у лісі.

Про це повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«29 вересня інспектори відділення поліції №4 (м. Хорошів) на автошляху Топорище – Бараші зупинили «КамАЗ» під керуванням 43-річного місцевого жителя та екскаватор, за кермом якого перебував його 55-річний односелець. Як з’ясувалось, чоловіки зняли верхній шар ґрунту в лісовому масиві неподалік та накопали близько 10 т піску, який і перевозили вантажівкою», – йдеться у повідомленні.

Працівники слідчо-оперативної групи задокументували всі обставини, транспортні засоби з вантажем вилучили. Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 239 (Незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель) КК України.

Зазначається, що законодавством за таке правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, 6 квітня 2022 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформувала, що біля села Стрижівка Коростишівської міської ТГ Житомирської області виявили дві вантажівки з причепами, наповнені піском.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пісок поліція  
Матеріали по темі