Події

У Житомирській області за два місяці завершили розслідуванні і передали до суду справу про зґвалтування батьком своєї доньки

3 October 2022, 17:58

На Житомирщині горе-батька судитимуть за скоєння сексуального насильства над донькою.

Про це 3 жовтня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Ювенальні прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом зґвалтування малолітньої дитини та вчиненні розпусних дій щодо неї (ч. ч. 4, 6 ст. 152, ч. 2 ст. 156 КК України). 39-річний житель Новоград-Волинського району протягом травня-червня цього року неодноразово скоював розпусні дії та сексуальне насильство щодо своєї доньки. На насильницькі дії батька потерпіла скаржилася матері, однак та проігнорувала скарги доньки, а щоб припинити злочин, до правоохоронних органів не звернулася. Тому 30.07.2022, коли вкотре опинилася у небезпеці, підліток змушена була пізно увечері залишити дім та втекти до знайомих аж у сусіднє село. Крім цього встановлено, що обвинувачений неодноразово вчиняв домашнє насильство і над дружиною, за що притягувався до адмінвідповідальності», - йдеться у повідомленні.

Також до адміністративної відповідальності притягнуто і матір за неналежне виконання батьківських обов’язків.

З дня затримання (10.08.2022) обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування, за процесуального керівництва ювенальних прокурорів обласної прокуратури, проводили слідчі Головного управління Нацполіції в області. За скоєння особливо тяжких злочинів передбачене покарання - позбавлення волі строком на 15 років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, 10 серпня прокуратура розповідала подробиці справи про зґвалтування малолітньої: протягом травня-липня цього року підозрюваний тричі вчиняв над донькою сексуальне насильство, після однієї з таких наруг, що сталася 30.07.2022, близько 22.00 год. вечора, підліток втекла з дому у сусіднє село до знайомих. Встановлено, що на таку поведінку батька потерпіла ще раніше скаржилася матері (має інвалідність загального захворювання), однак захисту не отримала.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2022 року в Житомирській області суд виніс вирок чоловікові, який у лютому 2020 року вчиняв дії сексуального характеру стосовно малолітньої дочки, – позбавлено волі строком на 14 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зґвалтування прокуратура Новоград-Волинський район дитина суд 
Матеріали по темі