Події

Жителю Київщини, який вирубав дерева у лісосмузі біля залізниці в Житомирській області, винесли вирок: 5 років умовно

5 October 2022, 16:38

У Житомирській області «чорного лісоруба» з Київщини засудили до 5 років позбавлення волі умовно та стягнули 140 тис. грн заподіяної шкоди.

Про це 5 жовтня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення прокурорів Попільнянського відділу Коростишівської окружної прокуратури жителя Київщини визнано винним у незаконній порубці дерев у захисних лісових насадженнях, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України). Вироком суду йому призначене покарання у виді п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік 6 місяців», – йдеться у повідомленні.

Прокурор на підставі зібраних слідством доказів довів, що незаконні порубки у лісозахисній смузі, яка перебуває у користуванні регіональної філії акціонерного товариства «Українська залізниця», скоїв житель Фастова.

Щоб дістатися на Житомирщину, він навіть позичив у знайомого вантажівку. Так, зловмисник, не маючи будь-якого офіційного дозволу, бензопилою спиляв значну кількість дерев різних порід: дуб, акація, клен, берест, ясен. Як пояснив слідству, дерева потрібні були у господарстві.

За рішенням суду, з обвинуваченого на користь Квітневої територіальної громади Житомирського району стягнуто 140 тис. грн заподіяної державним інтересам та довкіллю шкоди.

Як повідомляв Житомир.info, 13 серпня 2022 року пресслужба поліції Житомирської області інформувала, що правоохоронці встановили, що 35-річний житель Фастівської громади неодноразово вирубував дерева у лісосмузі неподалік залізничних колій на Попільнянщині, сума завданих збитків склала близько 140 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція дерево деревина залізниця вирубка  
Матеріали по темі