Економіка

Колобок „відпочиває”, або яке печиво виготовляють на справжніх яйцях

25 June 2008, 15:55

„Щось до чаю” – саме так звучав останній пункт у моєму списку покупок.

Перейшовши дорогу від Торговельного центру до Житнього ринку, я подалася до незмінного столика з розфасованим печивом. Вибір невеликий - вівсяне, пісочне і пряники, але покупців, як завжди, чимало. Стоячи у черзі, подумала, що давно, з часів дитинства, не куштувала пісочного печива у вигляді квіточок. „Дуже смачне і свіже., - повідомила продавець. - “Квіткове” називається. Таке, як колись. І навіть смачніше, бо на згущонці!”. „Невже?” – байдуже поклала до пакету півкілограмову торбинку з печивом. Аромат був чудовий, і я перепитала: „В Житомирі печуть?”. - „Ні, у Черняхові. Фірму „Руден” чули?”.

Починали з вівсяного…

Після того, як я і мої домашні дали печиву “Квітковому” найвищу оцінку, не змогла не зустрітися з директором торговельної марки „Руден” Андрієм Руденьким. Виявилося, ТОВ „Нива-ЕКСПО”, яке працює на базі колишнього Черняхівського хлібозаводу і пече солодощі під брендом „Руден”, у листопаді цього року відзначатиме свої перші п’ять років.

- Хлібозавод протримався до 1997 року, - розповідає молодий керівник. -  Колись тут пекли хліб, печиво, робили плодово-ягідні вина. Однак підприємство збанкрутувало і „замовкло” на шість років. У 2003-му ми ризикнули викупити хлібозавод і на існуючих потужностях почали виробництво вівсяного печива. Повернули на підприємство частину старих кадрів, реконструювали і докупили обладнання, забезпечили роботою десятки черняхівчан. На сьогодні в „Ниві-ЕКСПО” працює близько 160 людей – саме стільки, скільки свого часу трудилося на хлібозаводі.

Без жодної «Е» – ласуйте, дітки!

Тепер тільки вівсяного печива на підприємстві випікають вісім видів. Пісочне, печиво з листового тіста, круасани, сирні палички, вафлі, рулети, а з недавнього часу ще й шоколадні цукерки – ось далеко не повний перелік солодкої продукції, яку виготовляє ТОВ „Нива-ЕКСПО”. Її належно оцінили у Львові, Івано-Франківську, Луцьку, Рівному, Полтаві та на Закарпатті, бо виготовлена з натуральних, причому найкращих інгредієнтів. Такому складу позаздрив би сам Колобок: якщо яйця – то тільки свіжі, якщо згущене молоко – то справжнє, вінницьке. Якщо маргарин – тільки молочний і вищої якості. Навіть рафінована олія, яка заміняє яйця та маргарин у складі пісного печива, а такого „Руден” останнім часом випікає більше 20 видів, - і та найкраща. Яєчний порошок, емульгатори, соя, модифікований крохмаль, розпушувачі та стабілізатори не в стилі Андрія Руденького. Він з гордістю говорить: у ласощах „Руден” немає жодної забороненої літери «Е». Його без остраху можна давати маленьким дітям. Невеликий термін зберігання, чудовий смак і помірна ціна – ось що вирізняє печиво „Руден” з-поміж сотень інших. Бо, як справедливо вважає керівник, найкраща реклама – то якість.

За високу якість продукції торгово-промислові палати України і Житомира у 2007 році відзначили „Ниву-ЕКСПО” почесною нагородою „Золоте гроно хмелю”.

Анна Дмитрієва, газета "НОВОСТИ ПО-ЖИТОМИРСКИ", №7 від 12 червня 2008 року.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі