Суспільство

​З середини грудня зареєструвати авто чи оформити посвідчення водія можна буде без пластикових бланків, - МВС

6 November 2022, 15:30

Кабінет міністрів України прийняв зміни до двох постанов, які регулюють отримання посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів. Відповідно до змін в Україні з 14 грудня можна буде реєструвати авто чи оформити посвідчення водія без використання пластикових бланків.

Про це 6 листопада повідомили на сайті МВС.

«Кабінет Міністрів України прийняв фінальний підзаконний акт (всього три Постанови і один Закон), спрямований на правове врегулювання процедури отримання електронного посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу», — йдеться у повідомленні.

У МВС наголосили, що буде вибір між отриманням послуг:

  • виключно онлайн із оформленням тільки електронного варіанту документів, які дають право керувати транспортними засобами;
  • чи з оформленням традиційних пластикових бланків посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, наприклад, у сервісному центрі МВС.

«Посвідчення водія або свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу в Електронному кабінеті водія чи в застосунку Дія не просто стає рівнозначним до фізичних документів, а може повністю їх замінювати», — сказав начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

У міністерстві додали, що діджиталізація послуг передбачає, що самостійно у кілька кліків можна буде оформляти обмін посвідчення водія, проводити реєстраційні дії з транспортними засобами у тих випадках, де огляд фахівців експертної служби МВС не є обов’язковим.

Як повідомляв Житомир.info, в середині травня Кабмін спростив процедуру навчання та отримання посвідчення водія.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МВС посвідчення водія сервісний центр реєстрація авто  
Матеріали по темі