Політика

Засновниками фонду, через який оформляли документи для виїзду «ухилянтів» за кордон, є депутати Житомирської облради

10 November 2022, 16:11

З власних джерел Житомир.info стало відомо, що засновниками фонду, через який оформлювали документи для виїзду «ухилянтів» за кордон, є депутати Житомирської обласної ради.

Про затримання у Житомирі підозрюваного у незаконному переправленні за кордон військовозобов’язаних під виглядом волонтерів правоохоронці повідомили 10 листопада. Зокрема, в повідомленні пресслужби прокуратури зазначалося, що фігурант провадження, через свого близького родича, причетного до відомого у місті благодійного фонду, виготовляв документи, які надавали право призовнику перетнути державний кордон нібито для перевезення до України благодійної допомоги.

З власних джерел у правоохоронних органах Житомир.info стало відомо, що переправляв «ухилянтів» за кордон Віталій Прокопчук, а документи на виїзд оформлював через благодійний фонд «Розвиток Полісся», серед засновників якого є його рідний брат Валерій Прокопчук – депутат Житомирської обласної ради з фракції «Слуга народу», керівник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Житомирській області.

Серед засновників фонду є ще один депутат Житомирської обласної ради – Петро Козенюк, який був обраний від ОПЗЖ і до квітня 2021 року керував комунальним готелем «Україна».

Третій співзасновник фонду – колишній депутат Житомирської обласної ради (2010 – 2015 рр.) Андрій Дяченко, який обирався від Партії регіонів, а у 2020 році балотувався в мери Житомира від партії «За майбутнє».

Нагадаємо, 8 листопада в центрі Житомира затримали 47-річного місцевого жителя, який організував схему переправлення за кордон військовозобов’язаних під виглядом волонтерів: вартість «послуги» становила від 500 до 1 тис.доларів з клієнта, сума залежала від терміновості виїзду.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2022 року до суду передали справу засновник житомирського благодійного фонду «Роби добро, даруй надію» Артура Волинця, якого, зокрема, підозрюють у сприянні в оплатному незаконному переправленні особи через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України) та складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 1 ст. 366 КК України).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: благодійний фонд депутат волонтер кордон прокуратура переправлення через кордон 
Матеріали по темі