Влада

В Житомирській області ворожі ракети влучили у два об'єкти, 80% жителів залишилися без світла, - начальник ОВА

15 November 2022, 22:36

Внаслідок ворожих обстрілів на Житомирщині є влучання у два об’єкти інфраструктури, без світла залишилися 80% жителів області.

Про це ввечері 15 листопада в ефірі національного телемарафону сказав начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Нам пощастило і 20% жителів Житомирщини мають світло, 80% ми вимушені виключити у зв’язку з обстрілами: сьогодні були влучання в два різні об’єкти інфраструктури. Я хочу подякувати нашим Збройним силам України, бо двічі спрацювала протиповітряна оборона, наслідки могли бути набагато гіршими. Ми вже проходили такий виклик, і я дякую нашим енергетикам і рятувальникам, які швидко спрацювали. Наразі відбувається гасіння пожеж, і я впевнений, що ми швидко почнемо відновлюватися. Можу констатувати, що частина громад до ранку будуть залишатися без світла», - сказав Віталій Бунечко.

Він запевнив, що всі лікарні та пекарні в області забезпечені електропостачанням. Щодо ситуації з водопостачанням, то насоси працюють, є часткове відключення водопостачання в Житомирі, але ситуація не критична. За словами Бунечка, в області також немає проблем з теплопостачанням.

«Хочу подякувати міській владі, яка готувалася до таких моментів, і в нас по Житомиру, зокрема, частина наших теплокомуненерго переведена на альтернативні види палива. На моменті немає зараз проблем з теплопостачанням, самі необхідні об’єкти життєзабезпечення повністю забезпечуються органами місцевого самоврядування», - сказав начальник ОВА.

Віталій Бунечко нагадав, що в області готують пункти обігріву та використовують переваги самого залісненого регіону України – роблять заготівлю дров «на випадок повної ескалації конфлікту і повномасштабної війни».

Начальник Житомирської ОВА повідомив, що внаслідок ворожого обстрілу постраждалих немає, пошкоджене лише обладнання.

Нагадаємо, 15 листопада близько 16:00 ворог завдав два ракетних удари по Житомиру, місто лишилося без електроенергії та водопостачання. Станом на вечір 15 листопада у Житомирі електропостачання потроху відновлювалося, але електроенергія подавалася переважно на об’єкти критичної інфраструктури, насосні станції 1 та 2 підйому були підключені і вода почала з’явитися, працювали 35% котелень. Постраждали також енергетичні об’єкти на території області, зокрема, Коростенська РВА попередила, що світла можливо не буде до ранку 16 листопада. Начальник ОВА Віталій Бунечко поінформував, що ворожі ракети влучили в два об’єкти критичної інфраструктури, без світла залишилися 80% жителів області.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією НЕК «Укренерго» атака на енергетичну інфраструктуру країни 15 листопада була шостою з початку жовтня 2022 року і найбільш масовою, ПСУ інформували, що окупанти ударили по території України крилатими ракетами повітряного та морського базування: було випущено понад 90 ракет, 73 з них збили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обстріл Бунечко електроенергія ракетний удар  
Матеріали по темі