Місто

Мер просить житомирян після появи світла не вмикати одразу всі електроприлади та попереджає про відключення ліфтів

16 November 2022, 18:16

В Житомирі до 20:00 все місто має бути з електроенергією, але не треба відразу включати всі електроприлади, бо знову буде відключення, також планують відключити ліфти в дев’ятиповерхівках.

Про це 16 листопада у вечірньому зверненні сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Ситуація в місті залишається складною, енергетики і комунальники працюють для того, щоб забезпечити місто найнеобхіднішим – водою і теплом. Є попередня інформація, що до 20:00 все місто має бути з електроенергією, але це стосується тільки багатоповерхових житлових будинків і підприємств критичної інфраструктури. Електротранспорт працювати не буде, з вуличним освітленням подивимося – може трохи пізніше буде можливість включити. Є проблема з кількістю електроенергії, з потужностями, ввечері планується після 18:00 поступове включення тих районів, які без електроенергії, заживлення котелень, якщо в цей час ми масово будемо включати пральні машини, мікрохвильові пічки та інше – в нас знову буде «вибивати» і будуть відключення. Прохання: по мінімуму включить лите найнеобхідніше, телевізор може трохи почекати», - сказав Сергій Сухомлин.

Мер також повідомив, що на даний час не працює одна районна котельня і декілька квартальних, але очікується, що їх підключати найближчим часом. А ось ліфти в дев’ятиповерхівках будуть відключати.

«Маю надію, що сьогодні вже запустимо всі котельні. Працівники комунальних підприємств будуть працювати, якщо це потрібно, і вночі. Ліфти скоріш за все будемо відключати, бо під час перепадів електроенергії є велика кількість людей, які залишаються в ліфтах, і ліфти використовують велику кількість електроенергії. Виняток – будинки, які мають більш ніж 9 поверхів. Але це все до тих пір, поки система енергозабезпечення міста не буде стабільною, я думаю, що завтра у нас все вже буде нормально», - наголосив мер Житомира.

Нагадаємо, 15 листопада близько 16:00 ворог завдав два ракетних удари по Житомиру, місто лишилося без електроенергії та водопостачання. Станом на вечір 15 листопада у Житомирі електропостачання потроху відновлювалося, але електроенергія подавалася переважно на об’єкти критичної інфраструктури, насосні станції 1 та 2 підйому були підключені і вода почала з’явитися, працювали 35% котелень. Постраждали також енергетичні об’єкти на території області, зокрема, Коростенська РВА попередила, що світла можливо не буде до ранку 16 листопада. Начальник ОВА Віталій Бунечко поінформував, що ворожі ракети влучили в два об’єкти критичної інфраструктури, без світла залишилися 80% жителів області. До 22:00 рятувальники повністю загасили пожежі на місцях влучання російських ракет у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією НЕК «Укренерго» атака на енергетичну інфраструктуру країни 15 листопада була шостою з початку жовтня 2022 року і найбільш масовою, ПСУ інформували, що окупанти ударили по території України крилатими ракетами повітряного та морського базування: було випущено понад 90 ракет, 73 з них збили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія економія Сухомлин відключення електропостачання ліфт котельня 
Матеріали по темі