Здоров'я

Лікарні Житомирської області отримали 3 тис. доз вакцини від грипу: щеплення передбачені спершу для осіб в групі ризику

22 November 2022, 13:15

У медзакладах Житомирської області з’явилася вакцина від грипу в якості гуманітарної допомоги. Першочергово щеплення будуть проводитися особам, які належать до груп ризику.

Про це 22 листопада повідомляє пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації з посиланням на інформацію Департаменту охорони здоров’я ОВА.

«Житомирська область в якості гуманітарної допомоги отримала вакцини для профілактики ускладнень грипу», - йдеться в повідомленні.

Отримано в загальному 3 тисячі вакцин, зокрема:

ДжіСі Флю Квадривалент південнокорейського фармацевтичного виробника – 500 доз;

Ваксігрип Тетра, Франція – 2500 доз.

«Усі вакцини розподілені серед закладів охорони здоров’я області, які надають послуги з вакцинації. Щеплення першочергово будуть проводитись особам, які належать до груп ризику та для яких вакцинація від грипу є рекомендованою відповідно до чинного законодавства», - зазначають у пресслужбі ОВА.

Нагадаємо, упродовж тижня з 7 по 13 листопада на грип та ГРВІ захворіли понад 4500 людей, а це на 10,5% більше, ніж за попередній тиждень.

Як повідомляв Житомир.info, 14 вересня 2022 року у житомирському ЦПМСД розповіли про рівень захворюваності на COVID-19, бустерну дозу і щеплення від грипу. Зокрема, заступниця меддиректора зазначала, що рівень захворюваності на грип станом на середину вересня підвищувався і наголошувала, що вакцинуватися варто.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грип вакцинація вакцина щеплення 
Матеріали по темі