Економіка

Мінрегіон оновив показники середньої вартості спорудження житла в регіонах: Житомирська область – 17 тис. грн за 1 кв.м

28 November 2022, 12:13

Міністерство розвитку громад та територій України оновило показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами: відповідний наказ підписано 17 листопада 2022 року.

Про це 23 листопада повідомила пресслужба Мінрегіону.

«Внаслідок повномасштабної збройної агресії рф, органи державної статистики призупинили оприлюднення статистичної інформації, необхідної для розрахунків опосередкованої вартості будівництва. Враховуючи важливість та необхідність вирішення цього питання, Мінрегіон ініціював зміну до Порядку визначення та застосування показників опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України, яка дозволила відновити цей процес. Відтак під час дії воєнного стану для розрахунку показників опосередкованої вартості будівництва використовуються показники, розраховані станом на 1 січня 2022 року скориговані на індекс споживчих цін, що надається Держстатом», - зазначила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

Оновлені показники розраховані станом на 1 жовтня 2022 року опубліковані на сайті міністерства за посиланням https://cutt.ly/gM8AMjq та набрали чинності 23 листопада 2022 року.

Зазначимо, що найбільша вартість спорудження житла у Києві (22 тис. 781 грн), Харківській (20 тис. 487 грн) та Донецькій (20 тис. 473 грн) областях, найменша – в Кіровоградській області (16 тис. 566 грн). В Житомирській області опосередкована вартість спорудження житла становить 17 тис. 133 грн.

Довідка Мінрегіону: Показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами застосовуються при визначенні обсягів державних інвестицій, що спрямовуються на будівництво житла для громадян, які потребують поліпшення житлових умов та державної підтримки відповідно до законодавчих актів України, визначенні розміру пайової участі державних інвестицій у спорудженні такого житла, а також розміру пільгових кредитів, що надаються окремим категоріям громадян для вирішення житлових питань.

Нагадаємо, влітку цього року Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву збирався купити житло для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, першочергово з числа багатодітних, житло яких зруйновано внаслідок збройної агресії рф: гранична вартість придбання 1 кв. м житла у Житомирській області мала не перевищувати для міст (обласних центрів, міст обласного значення, міст з населенням понад 300 тис. осіб та населених пунктів, які розташовані в районах, прилеглих до меж міст – обласних центрів) 24 тис. 617,25 грн.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2022 року ціни на квартири в новобудовах Житомира були 21-27 тис. грн за 1 кв.м.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінрегіон житло новобудова неруховість вартітсь житла  
Матеріали по темі