Місто

У Житомирі заборонили використання піротехнічних засобів, просять поліцію контролювати виконання рішення

30 November 2022, 11:25

У Житомирській міській територіальній громаді заборонили використання піротехнічних засобів.

Відповідне рішення ухвалили на позачерговому засіданні виконкому 30 листопада 2022 року.

«У нас вже багато років йде війна, свого часу міська рада вже приймала таке рішення, але ми бачимо, що торговельних мережах продаж піротехнічних засобів продовжується. Попереду в нас новорічні свята, і ми хочемо ще раз акцентувати, що сьогодні не до феєрверків, не до салютів, потрібно перемогти, а потім всі разом відсвяткуємо», - сказав перед голосуванням за рішення мер Сергій Сухомлин.

Рішенням пропонується заборонити на території Житомирської міської територіальної громади використання піротехнічних засобів: феєрверків, салютів, петард тощо на період дії воєнного стану на території України. Житомирському відділу поліції пропонується «у межах повноважень здійснювати контроль щодо дотримання громадянами вимог даного рішення».

«Навіть ті ж петарди... росія зараз випускає по Україні «петарди» по 10 тонн і нам не потрібно, щоб у дітей ще був додатковий стрес від всіх цих вибухів піротехнічних засобів», - наголосив Сергій Сухомлин.

Піротехнічні вироби – це засоби, які створюють шумові та звукові ефекти, які використовуються під час розваг, до них відносяться хлопавки, феєрверки, петарди та салюти.

Зауважимо, що в деяких супермаркетах Житомира активно продають різноманітні хлопавки.

Асортимент хлопавок в одному з київських супермаркетів (фото з соцмереж)

Скріншот наявних товарів з сайту одного з розташованих в Житомирі супермаркетів

Нагадаємо, Верховна рада на пленарному засіданні 16 серпня 2022 року ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення контролю за використанням феєрверків і петард та проведенням будь-яких заходів із використанням піротехнічних виробів. Станом на 30 листопада проєкт закону остаточно не схвалений – 28 листопада лише надали узагальнені правки до другого читання.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі ще у 2014 році заборонили використовувати піротехнічні засоби «до моменту завершення антитерористичної операції». В грудні 2021 року мер Житомира пояснював, що ця заборона діє, однак за порушення житомирян ніхто не зможе покарати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком феєрверк піротехніка Сухомлин  
Матеріали по темі