Події

Неподалік Житомира поліцейські зупинили авто, в якому містянин перевозив близько 250 л неліцензійного алкоголю

9 December 2022, 16:28

Під час чергування на блокпосту поблизу Житомира 8 грудня поліцейські зупинили для перевірки автомобіль під керуванням 45-річного місцевого жителя. Як з’ясувалось, чоловік перевозив пляшки з рідиною, ймовірно, горілкою. Нині правоохоронці з’ясовують походження та призначення підакцизного товару.

Про це 9 грудня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області із посиланням на інформацію Житомирського районного управління поліції.

«8 грудня близько 18:20 поліцейські, які чергували на блокпосту неподалік села Скоморохів Станишівської громади, зупинили для перевірки автомобіль «ЗАЗ Славута» під керуванням 45-річного житомирянина. Під час огляду автівки правоохоронці виявили, що чоловік перевозить у салоні та багажному відділенні 24 поліетиленових пляшки (ємністю 10 л кожна) з рідиною. Водій повідомив, що це горілка, однак жодної інформації про мету перевезення поліцейським не надав. Обставини події задокументували працівники слідчо-оперативної групи відділу поліції №1 Житомирського райуправління. Автомобіль з вантажем вилучили та нині триває відповідна перевірка. Правоохоронці також з’ясовують походження рідини», - йдеться в повідомленні.

У поліції нагадують, що чинним законодавством незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених спирту етилового, спиртових дистилятів та інших підакцизних товарів караються штрафом від 5 000 до 10 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів (ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, 29 листопада близько 15:45 у Чуднові під час чергування на блокпосту поліцейські зупинили для перевірки автомобіль під керуванням місцевого жителя, який перевозив 5 каністр зі спиртом, де було 50 л алкоголю «для особистого споживання».

Як повідомляв Житомир.info, 21 листопада 2022 року пресслужба ГУНП інформувала, що дільничні офіцери поліції Новоград-Волинського райвідділу викрили 63-річного чоловіка у незаконному продажі спиртного. Звягельчанин організував «підприємницьку діяльність» у власному гаражі. Поліцейські задокументували усі обставини. Алкоголю вилучили, за цінами «чорного ринку», на понад 56 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алкоголь спиртне акциз 
Матеріали по темі