Події

В одному із селищ рятувальники вивели чоловіка із задимленої кімнати, а в Житомирі гасили пожежу в 2-поверховому будинку

15 December 2022, 13:34

За добу 14 грудня вогнеборці ліквідували чотири пожежі у Житомирській області. На одній із них – у селищі Ємільчине – врятували чоловіка, який перебував у задимленій кімнаті.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

Сповіщення про пожежу в квартирі п’ятиповерхівки в смт Ємільчине Звягельського району до Служби порятунку «101» надійшло о 20:20 год. 14 грудня

«На місці події бійці ДСНС встановили, що всередині житла спостерігається задимленість. До того ж, зі слів сусідів стало відомо, що там може знаходитися власник оселі, якого рятувальники виявили у задимленій кімнаті. Його відразу вивели на свіже повітря, і від подальшої госпіталізації він відмовився», – розповідають у пресслужбі ДСНС.

За 15 хвилин рятувальники ліквідували пожежу. Вогнем знищив матрац та ковдру. До гасіння залучалося 5 чоловік особового складу та 1 одиниця техніки. Попередня причина пожежі – необережність під час куріння.

А в Житомирі три відділення рятувальників залучилися до гасіння приватного піноблочного двоповерхового житлового будинку. Попередньо, через коротке замикання електромережі вогонь встиг знищити домашнє майно всередині, внутрішнє оздоблення приміщень та пошкодити дах. Сам процес гасіння значно ускладнювався великою кількістю пінопласту, що використовувався для утеплення, та дерев’яною вагонкою, якою були оздоблені стіни.

Трохи більше години знадобилося рятувальникам, щоби повністю приборкати пожежу. Завдяки оперативним діям вдалося запобігти перекиданню полум’я на сусідню двоповерхівку та на дві капітальні господарчі будівлі. Загалом до гасіння залучалося 15 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки.

Зазначимо, що, за інформацією читачів, у Житомирі пожежа сталася на провулку Гуйвинському.

Крім того, цієї ж доби рятувальники ліквідували ще дві пожежі, що виникли в с. Михайленки Чуднівської територіальної громади Житомирського району та в м. Звягель Новоград-Волинського району. Там зайнялось в приватному житловому будинку та дерев’яній господарчій будівлі відповідно.

Остаточні обставини всіх надзвичайних подій встановлюють фахівці.

Як повідомляв Житомир.info, 13 грудня 2022 року пресслужба ДСНС інформувала, що у м. Звягель у квартирі багатоповерхівки сталася пожежа через необережність під час куріння, вогнеборці врятували 49-річного чоловіка, який встиг отруїтися продуктами горіння.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники пров.Гуйвинський Ємільчине  
Матеріали по темі