Події

У обласній дитячій лікарні під час сигналу повітряної тривоги 30-річний житомирянин вкрав телефон у відвідувача

4 January 2023, 16:27

Оперативники відділу поліції №1 Житомирського РУП викрили 30–річного житомирянина у причетності до крадіжки в одному з лікувальних закладів. Чоловік забрав телефон, який залишив один з відвідувачів у кімнаті загального користування під час сигналу повітряної тривоги. Нині викрадене майно вилучене. Триває досудове розслідування.

Про це 4 січня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Житомирського районного управління поліції.

«3 січня до поліції звернувся 26-річний житель Коростенського району із повідомленням про крадіжку мобільного. Чоловік розповів, що кілька днів тому приїхав до одного з лікувальних закладів у передмісті Житомира, щоб навідати дружину. Там у кімнаті загального користування залишив заряджатися свій телефон, однак, коли повернувся за ним, ґаджета вже не знайшов. Оперативники відділу поліції №1 Житомирського РУП у ході проведення розшукових заходів встановили, що до зникнення цінної речі може бути причетним 30-річний житомирянин»», - йдеться в повідомленні.

За інформацією поліції, чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових правопорушень.

Молодик розповів правоохоронцям, що того дня зайшов до лікарні з недобрими намірами. Сигнал повітряної тривоги, який у цей час прозвучав, допоміг йому їх реалізувати. Дочекавшись, поки персонал та пацієнти спустяться в укриття, він безперешкодно зайшов до кімнати загального користування в одному з відділень та забрав мобільний, що залишився заряджатися. Потому чоловік продав телефон. Поліцейські його вилучили вже у нових власників.

Нині слідчі встановлюють усі обставини діяння у рамках відкритого кримінального провадження. Попередня кваліфікація діяння – ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України.

Правоохоронці нагадують, що таємне викрадення майна у період воєнного стану карається від 5 до 8 років ув’язнення. Також поліцейські закликають громадян дбати про збереження власного майна і не залишати його без нагляду у місцях загального користування. Запам’ятайте: вашою необачністю можуть скористатися недобрі люди.

З власних джерел Житомир.info стало відомо, що подія сталася у Житомирській обласній дитячій лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, 24 грудня 2022 року в готелі в районі Смолянки житомирянин украв 25 тис. грн у випадкового знайомого: трохи витратив і заснув. Поліцейські затримали чоловіка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка телефон гаджет лікарня 
Матеріали по темі