Події

У Житомирі до суду скерували справу щодо посадовиці виконавчої служби, обвинуваченої у махінаціях з коштами

5 January 2023, 11:04

3 січня до суду скерували обвинувачення відносно старшого державного виконавця одного з відділів Державної виконавчої служби у м. Житомирі. Їй інкримінується розтрата чужого майна, службове підроблення та використання завідомо підроблених документів, а також несанкціоновані дії у відомчій базі.

Про це 5 січня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Викриття слідчі СУ ГУНП провели за участі співробітників УСБУ в регіоні та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

«Під час досудового розслідування встановлено, що упродовж червня 2020-березня 2021 на підставі розпоряджень, виданих у рамках виконавчого провадження 41-річною службовицею, на рахунки фізичних осіб неодноразово перераховувались кошти, що за рішенням суду належали закритому акціонерному товариству», – йдеться у повідомленні.

Тобто старший держвиконавець, достовірно знаючи про ці обставини, за допомогою електронного ключа втручалася у роботу автоматизованої відомчої системи та вносила зміни, таким чином формуючи завідомо неправдиві відомості про сторони провадження. У подальшому на їх підставі складала відповідні платіжні доручення. У результаті кошти, замість надходити закритому акціонерному товариству, знімались з його рахунків.

Загалом, як встановили слідчі, своїми діями службовиця завдала збитку підприємству на суму майже 18,5 тисяч гривень.

Відтак вона обвинувачується у низці кримінальних діянь - ч. 2 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 та ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в… автоматизованих системах…), ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів… чи використання підроблених документів…), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) ККУ.

Як повідомляв Житомир.info, 25 червня 2022 року правоохоронці повідомляли про викриття корупційної схеми у двох підрозділах Державної виконавчої служби Центрально-західного міжрегіонального Управління Міністерства юстиції. Протягом півтора року чиновники привласнювали кошти «мертвих душ» та осіб які забули, що їм повинні надійти гроші. Лише за одним випадком СБУ задокументувала привласнення понад 200 тис. грн. Було відомо, що схему організували два посадовці районних підрозділів виконавчої служби Житомира. 24 червня 2021 року правоохоронці проводили обшуки за місцями роботи фігурантів провадження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконавча служба ДВС обвинувачення махінація  
Матеріали по темі