ДОПОМОГА

«Запасів кормів для коней вистачить на два тижні», - житомирський центр іпотерапії «Берегиня Полісся» потребує допомоги

10 January 2023, 16:15

Центр оздоровчої верхової їзди й іпотерапії «Берегиня Полісся» у Житомирі вже понад 12 років займається реабілітацією дітей з вадами розвитку. Втім нині, як ніколи, допомоги потребують вони самі, бо ж опинилися на межі виживання.

«У нас в центрі сім коней різних порід і виходить так, що на жаль, немає коштів, щоб закупити сіно, аби їх прогодувати. У нас дуже велика криза у центрі», - розповідає директор Центру оздоровчої верхової їзди й іпотерапії «Берегиня Полісся» Олеся Марчук.

У центрі бідкаються: запасів їжі для коней - терапевтів, за найліпшими підрахунками, лишилось на два тижні.

«На місяць потрібно приблизно 5 тонн сіна, одна тонна сіна зараз коштує 7500 тис. грн. А коням іще потрібно концентровані корми і вітаміни. Три рази на день ми видаємо коням тюками сіно і воно дуже швидко розходиться. Ми не маємо права затягнути процес, щоб коні були голодні. Зараз приблизно запасів кормів вистачить на один - два тижні», - бідкається Олеся Марчук.

Годі й казати про інші статті витрат. Як-от догляд за кіньми та зарплатню працівникам реабілітаційного центру, без яких робота у цьому напрямку взагалі зупиниться.

«Ветеринарний догляд, послуги коваля, тирсу регулярно потрібно закуповувати і багато всього іншого», - додає директор Центру оздоровчої верхової їзди й іпотерапії «Берегиня Полісся».

У центрі зізнаються: повсякчас ледь зводять кінці з кінцями, бо ж організація неприбуткова. А тут ще й ситуацію ускладнила війна, через яку багато підопічних центру виїхало за кордон, а грантові проєкти, за рахунок яких раніше можна було хоч якось триматися на плаву, тимчасово призупинені. Тож, вимушені просити допомоги у небайдужих.

«Ми маємо надію, що нас підтримають і ми зможемо пережити цей період, щоб надалі допомагати всім, хто потребує психофізичної реабілітації», - каже директор Центру оздоровчої верхової їзди й іпотерапії «Берегиня Полісся» Олеся Марчук.

І це стосується не тільки дітей з порушеннями в розвитку, а і військових, їх сімей та тих, хто отримав психотравму внаслідок воєнних дій.

«Кількість людей, які потребують даної реабілітації збільшується з кожним днем. Це і діти, і дорослі, чоловіки і жінки. Наш центр зможе допомогти відновитися багатьом людям і після війни, і тим хто має важкі хронічні захворювання», - говорить Олеся Марчук.

Наостанок керівниця центру іпотерапії «Берегиня Полісся» пані Олеся каже: будуть раді будь-якій помочі - і яблукам з морквою, і сіну із тирсою, і гривні, яку можна задонатити на підтримку роботи центру.

Хто хоче і може допомогти прогодувати коней, звертайтесь до Центру оздоровчої верхової їзди й іпотерапії «Берегиня Полісся»

Банківські реквізити:

ЖОБФ «Берегиня Полісся»

Код ЭДРПОУ 37927506

р/р UA083223130000026000000018312 (Грн.)

Банк: АТ Укрексімбанк, м. Житомир

МФО 322313

IBAN одержувача – UA083223130000026000000018312 (EUR/USD)

JOIТ STOСK COMPANY «THE STATE EXPORT-IMPORT BANK OF UKRAINE»

Ukraine.0150 Kyiv.127 Antonovycha Str.

Призначення платежу – благодійна допомога для коней.

Картковий рахунок: на ім’я Маньковської Ольги Юріївни

Монобанк 5375 4141 4464 3144 Монобанк в Євро:

5375 4199 1050 3661

Нагадаємо, у Житомирі поранених захисників лікують мистецтвом. Запроваджувати арттерапію взялися в одному з медзакладів міста. Останні заручились підтримкою волонтерів з Дому ветерана та професійних художників, які безоплатно надали мольберти, полотна та фарби з пензлями.

Натомість таку ідею самі ж хлопці спершу сприйняли досить скептично, проте згодом вони поринули у процес з головою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Берегиня Полісся кінь коні іпотерапія центр іпотерапії 
Матеріали по темі