Влада

Німецький Дортмунд і Житомир мають стати містами-побратимами

12 January 2023, 10:14

Німецьке місто Дортмунд має стати побратимом Житомира.

Про це 10 січня повідомили на Facebook-сторінці Stadt Dortmund, посилаючись на інтерв’ю з мером Дортмунда Westphal Thomas.

«Дортмунд прагне до побратимства з Житомиром в Україні. Після конвоїв допомоги та великої відданості жителів Дортмунда Україні минулого року, місто також хоче надати довгострокову підтримку», – йдеться у дописі.


Зауважимо також, що на сайті Dortmund.de 9 січня був опублікований матеріал під назвою «Dortmund strebt Partnerschaft mit der ukrainischen Stadt Schytomyr an» («Дортмунд націлений на партнерство з українським містом Житомиром»).

Скриншот з публікації

Як повідомляв Житомир.info, 31 травня 2022 року на позачерговій сесії міської ради ухвалили рішення про підписання угод щодо партнерських відносин з польським містом Гдиня та чеським містом Пардубіце.

10 травня 2022 року мер Житомира Сергій Сухомлин підписав протоколи співробітництва з польським містом Плоцьк та іспанським містом Малага.

14 липня 2022 року міська рада повідомляла, що містом-побратимом Житомира стало португальська Вілла-Нова-де-Фамалікан.

14 жовтня 2022 року Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розповів, що Американське місто Ноблсвілл, де вже збирають гроші на протези для захисників України, хоче стати побратимом Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: місто-побратим побратимство партнерство Німеччина Дортмунд  
Матеріали по темі