Суспільство

У Житомирській єпархії УПЦ МП відхрестилися від прислужника, якого СБУ викрила на підтримці російських загарбників

13 January 2023, 10:42

У Житомирській єпархії 12 січня спростували інформацію СБУ щодо затримання «прислужника» Покровського жіночого монастиря, який закликав російських окупантів знищувати українців.

Про це повідомив на своєму сайті Синодальний інформаційно-просвітницький відділ Української православної церкви.

11 січня 2023 року, на офіційному сайті Служби Безпеки України, а також на сторінках у соціальних мережах з'явилася інформація про те, що працівники СБУ "викрили поплічника агресора у Житомирській області, який публічно підтримав російських загарбників та виправдовував їхні воєнні злочини." На сайті СБУ чітко вказали на те, що "зловмисником виявився прислужник Спасо-Покровського жіночого монастиря місцевої єпархії УПЦ (МП)."

Житомирська єпархія Української Православної Церкви ОФІЦІЙНО повідомляє, що особа, про яку йдеться у повідомленні СБУ ніякого відношення до Спасо-Покровського жіночого монастиря Житомирської єпархії не має.

Це підтверджують також в самому монастирі. Устав обителі, яка згідно свого устрою являється жіночою, передбачає проживання в ній лише сестер-насельниць і водночас не дозволяє утримувати осіб чоловічої статі.

В обителі стверджують, що цей чоловік перебував в монастирі нетривалий час як біженець і розповідають, що у нього помітний порушений духовний та психологічний стан.


Як повідомляв Житомир.info, 11 січня 2023 року СБУ викрила ще одного поплічника агресора у Житомирській області - прислужника монастиря УПЦ (МП) на закликах до захоплення Києва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ монастир прислужник УПЦ 
Матеріали по темі