Події

У місті Житомирської області підприємиця продавала нелегальні цигарки та алкоголь неповнолітнім: товар реалізовувала вдома

18 January 2023, 16:01

У Бердичеві жінка у власному обійсті продавала нелегальні цигарки та спиртні напої неповнолітнім.

Про це 18 січня повідомляє ювенальна превенція Житомирської області.

«Під час спільного розгляду заяв дільничні і ювенали отримали від місцевих жителів інформацію, щодо продажу за місцем проживання однією із жительок мікрорайону підакцизних товарів без ліцензії. Поліцейські сектору превенції Бердичівського районного відділу поліції Житомирщини відреагували на дану інформацію та вилучили у місцевої жительки 520 цигарок без марок акцизного податку. Так як, жінка, яка зареєстрована як фізична особа-підприємець на момент перевірки здійснила продаж неповнолітній особі алкогольного напою, а саме: пива та безакцизних тютюнових виробів поліцейські склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 156 та ч. 1 ст. 164 КУпАП Увесь безакцизний товар правоохоронці вилучили», - йдеться в повідомленні.

У поліції нагадують, що реалізація виробів без марки акцизного податку заборонена Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

Відповідно до санкцій статей Кодексу України про адміністративні правопорушення за свої дії жінці доведеться сплатити штраф.


Фото пресслужби ювенальної превенції Житомирської області

Нагадаємо, 23 грудня пресслужба поліції повідомляла, що у Житомирі «дитячі» поліцейські пройшлися по барах та застали підлітків з пивом, на продавців склали протоколи.

Як повідомляв Житомир.info, 13 січня 2022 року у Житомирі та Черняхові поліція склала протоколи на продавців, які не поцікавились віком і продали підліткам слабоалкогольні напої.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитина підліток алкоголь пияцтво ювенальна превенція цигарка безакцих 
Матеріали по темі