Події

Житомирського підприємця Михайла Пухтаєвича піймали під час перевезення незаконно видобутого піску

26 January 2023, 14:34

Поліцейські викрили житомирського ділка у неодноразовому незаконному видобутку піску.

Про це 26 січня повідомляє пресслужба поліції Житомирської області.

«Увечері 25 січня поліцейські, які працювали у Коростишівській громаді, помітили на польовій дорозі вантажівку «МАН». Автомобіль зупинили для перевірки. За кермом виявився підприємець, 42-річний житель м. Житомира. У вантажівці він перевозив пісок. Жодних документів щодо легального походження видобутих надр у водія не було. Тож автомобіль з вантажем поліцейські вилучили. А подію кваліфікували за ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) КК України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що поліцейські вже не вперше викривають чоловіка у порушенні правил використання надр: нині триває розслідування кількох кримінальних проваджень щодо схожих випадків.

«Щоразу правоохоронці затримували та вилучали транспортні засоби, належні його підприємству, з нелегально видобутим піском. Адже ліцензії на проведення такої діяльності чоловік не має. Щоправда, за кермом зазвичай перебували місцеві жителі. А цього ж разу ділок особисто вирішив здійснити перевезення незаконного вантажу», - інформують правоохоронці.

Відповідно до чинного законодавства йому загрожують штрафні санкції або обмеження чи позбавлення волі на строк до 2 років.

З власних джерел Житомир.info стало відомо, що затриманий 42-річний підприємець – це колишній депутат Житомирської міської ради Михайло Пухтаєвич, який на парламентських виборах 2014 року балотувався до Верховної ради по Малинському округу №66 від Блоку Петра Порошенка, але відмовився від боротьби за мандат і отримав за це подяку від Геннадія Зубка. В 2019 році Пухтаєвич балотувався в народні депутати по Малинському округу №66 як самовисуванець.

Нагадаємо, у вересні 2018 прокуратура повідомляла про закінчення розслідування незаконного видобутку надр в селі Стрижівка Коростишівського району, де ПП ВКП «Проспект» протягом 5 років видобуло піску на 180 млн грн. 29 квітня 2020 ексдепутату Житомирської міської ради, власнику фірми Михайлу Пухтаєвичу вручили повідомлення про підозру в організації незаконного видобутку піску поблизу села Стрижівка Коростишівського району, що завдало державі збитків на понад 200 млн грн. 30 квітня вручили підозру у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 240 КК України другому фігуранту справи – директору приватного підприємства.

23 квітня 2020 року Михайлу Пухтаєвичу вручили підозру в ухиленні від сплати 8,2 млн грн податків при розмитненні вантажних «євроблях».

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирському районі 3 листопада 2022 року поліцейські зупинили дві вантажівки DAF та МАН під керуванням жителів Житомира, які перевозили пісок без належних документів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція пісок Пухтаєвич  
Матеріали по темі