Суспільство

Житомирська обласна лікарня хоче заплатити 18 млн грн за послуги з обслуговування, дешевшу на 3,2 млн грн пропозицію відхилила

26 January 2023, 16:22

КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради має намір укласти угоду з ПП «Елітбуд-1» на послуги з експлуатаційно-господарського обслуговування лікарні за 17,9 млн грн.

Про це йдеться в закупівлі, опублікованій 29 грудня 2022 року на ресурсі ProZorro.

У технічному завдані зазначено, що фірма-переможець має надавати послуги з експлуатаційно-господарського обслуговування лікарні до кінця 2023 року. Підрядник має щоденно проводити зовнішній огляд та перевірку загального технічного стану: здійснення контролю за експлуатаційними параметрами обладнання теплопостачання; зняття показників лічильників; підготовка систем теплопостачання об’єктів до сезонної експлуатації; перевірка технічного стану теплообмінників та запірної арматури; перевірка працездатності терморегулювальних клапанів. Прибирати службові приміщення лікарні, лагодити меблі та інше. Своєчасно прибирати листя в період його опадання і вивозити його на відведені для цього ділянки. Проводити профілактичний огляд зливоприймальних колодязів та їх очищення, не менше одного разу на квартал. Утримувати в належному стані урни, люки, зливоприймальні решітки. Контролювати своєчасне очищення урн. Забезпечувати своєчасну очистку від снігу та льоду та інше.

Очікувана вартість закупівлі склала 18,6 млн грн. Участь у тендері взяло дві фірми: ПРБФ «Комунальник» з пропозицією у 14,7 млн грн та ПП «Елітбуд-1» з пропозицією у 17,9 млн грн.

Тендерний комітет дешевшу пропозицію ПРБФ «Комунальник» відхилив, оскільки “учасник зазначив у тендерній пропозиції недостовірну інформацію, що є суттєвою для визначення результатів відкритих торгів”.

У пропозиції ПП «Елітбуд-1» тендерний комітет також знайшов невідповідності, однак надав йому можливість їх виправити впродовж 24 годин. Фірма мала надати лист-відгук до договору підряду №568 від 12.10.2022 року, який підтверджує повне виконання наданого договору та інше.

20 січня КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» опублікувала намір укласти угоду з ПП «Елітбуд-1».

Зауважимо, що вже 17 січня Держаудитслужба розпочала моніторинг даної закупівлі. Підставою для прийняття рішення про моніторинг стали виявлені органом державного фінансового контролю ознаки порушення (порушень) законодавства у сфері публічних закупівель в інформації, оприлюдненій в електронній системі закупівель.

23 січня аудитори опублікували запит замовнику на пояснення, зокрема яким чином та на підставі яких документів замовником здійснено обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру витрат та визначено його очікувану вартість.

ПП «Елітбуд-1» зареєстроване в 2005 році у Житомирі. Спеціалізується підприємство на будівництві житлових і нежитлових будівель, статутний капітал фірми – 20 млн грн. Власниками фірми є Василь Іванович Бойко та Денис Олександрович Болейко.

ПРБФ "Комунальник" заснований в 1995 році в Житомирі. Спеціалізується фірма на будівництві житлових та нежитлових будівель. Засновником та керівником будівельної фірми є Андрій Миколайович Корзун.

Зауважимо, що минулого року послуги з експлуатаційно-господарського обслуговування лікарні надавало ПРБФ «Комунальник». Вартість угоди з обслуговування лікарні склала 7,8 млн грн, що вдвічі дешевше ніж цьогоріч. Даною закупівлею також зацікавились аудитори та провели моніторинг закупівлі. За його результатами було виявлено порушення порядку визначення предмета закупівлі, а також не відхилення тендерних пропозицій, які підлягали відхиленню відповідно до закону.

Нагадаємо, 5 січня КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради поповнилася сучасним обладнанням – 128-зрізовим комп’ютерним томографом Siemens вартістю близько 40 млн гривень. Медзаклад отримав мультиспіральний комп’ютерний томограф від Фонду міжнародної солідарності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обласна лікарня тендер аудит 
Матеріали по темі