Місто

Житомирська міська рада нагадала підприємцям про заборону реклами російською мовою

28 January 2023, 11:00

В окремих закладах торгівлі, громадського харчування та побуту все ще спостерігається реклама російською мовою, в умовах війни росії проти України це неприпустимо.

Про це йдеться у повідомленні Житомирської міської ради, оприлюдненому ввечері 27 січня.

«Дотримання вимог Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» — не тільки національна ідентифікація та фактор єдності. Це передусім національна безпека та власний внесок у Перемогу над ідеологією, котра намагається знищити (і робить це ціною життів наших Героїв та мирного населення) українську автентичність», - наголошують в міській раді.

Нагадаємо, в серпні минулого року мовний омбудсмен пояснював, як правильно подати скаргу на порушників закону про мову.

Як повідомляв Житомир.info, 16 січня 2021 року набула чинності стаття 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», яка зобов’язує сферу обслуговування перейти на державну мову: всі надавачі послуг, незалежно від форми власності, зобов’язані обслуговувати споживачів і надавати інформацію про товари і послуги українською мовою. З 16 липня 2021 року всі концерти, шоу-програми, культурно-мистецькі, розважальні, видовищні заходи мають проводитися державною мовою.

З 16 липня 2022 року в Україні можуть штрафувати посадовці, які продовжують порушувати закон про державну мову. Крім того, з 16 липня всі інтернет-ресурси (вебсайти, сторінки в соцмережах, ютюб-, вайбер-, телеграм-канали, мобільні застосунки тощо), які використовуються в якості інтернет-представництв суб’єктів господарювання, зареєстрованих в Україні, у тому числі інформаційні інтернет-ресурси, повинні мати версію українською мовою: ця версія не може мати менше за обсягом та змістом інформації, ніж іншомовні версії, та має завантажуватися для користувачів в Україні за замовчуванням.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мова реклама міськрада 
Матеріали по темі