Влада

Постанова Кабміну та роз’яснення щодо обмеження виїзду за кордон посадовцям і держслужбовцям

29 January 2023, 12:57

На Урядовому порталі оприлюднена ухвалена 27 січня 2023 року постанова Кабінету міністрів про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України.

«Міністерствам, центральним та місцевим органам виконавчої влади, іншим державним органам, органам місцевого самоврядування, керівникам суб’єктів господарювання подати в триденний строк до Адміністрації Державної прикордонної служби списки осіб, передбачених у пункті 214 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57, із зазначенням прізвища, імені, по батькові (за наявності) особи, дати народження, займаної посади та в подальшому в разі кадрових змін подавати оновлену інформацію не пізніше наступного дня після прийняття відповідного рішення», - йдеться у документі.



Міністерство внутрішніх справ 28 січня оприлюднило роз’яснення щодо постанови Кабміну.

«Виїзд за кордон народних депутатів та депутатів місцевих рад, суддів, прокурорів, державних службовців, заброньованих працівників та інших категорій осіб, може здійснюватись виключно у службове відрядження. Передбачено низку винятків із правил», - йдеться у повідомленні.

Винятками дозволено виїзд:

батькам-одинакам для відвідування дітей за кордоном;

для лікування за кордоном;

на підставі окремого рішення Голови ДПСУ, у разі смерті членів сімей за кордоном.

Також змінами врегульовано порядок виїзду військовослужбовців, який здійснюється на підставі рішення Міністра оборони або іншого керівника щодо виконання завдань у сфері безпеки і оборони.

В Держприкордонслужбі наголосили, що обмеження стосуються чоловіків і жінок.

«Привілеїв не має. Зміни стосуються і жінок і чоловіків. Всі норми чітко прописані в змінах до Постанови №57 і прикордонники ними керуватимуться», - наголосив прессекретар Держприкордонслужби.

Нагадаємо, у промові на початку засідання Уряду 27 січня прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував ухвалення постанови, яка забороняє на час війни виїзд чиновників за кордон без поважних причин

Як повідомляв Житомир.info, 23 січня 2023 року президент Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про деякі питання щодо перетину державного кордону України в умовах воєнного стану», наголосивши, що це принципове рішення РНБО щодо виїзду чиновників за кордон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ постанова МВС відрядження кордон 
Матеріали по темі