Місто

Мер Житомира сподівається, що в «прокурорській» новобудові військові зможуть купити квартири

1 February 2023, 10:40

Виконком погодив проведення благоустрою території та розміщення офісу з продажу/придбання житла на вул.Велика Бердичівська, 49-а.

Таке рішення ухвалили під час засідання 1 лютого 2023 року.

«На адресу міського голови прийшло звернення від обслуговуючого кооперативу «Артхаус Центр» з проханням погодити благоустрій території і розмістити офіс для надання консультативної допомоги (з придбання житла) за адресою вул. Велика Бердичівська, 49-а», - доповів директор департаменту містобудування та земельних відносин Ігор Блажиєвський.

В оприлюднений 24 січня проєкт рішення виконкому внесли зміни, визначивши строк розміщення офісу «на термін будівництва».

«Добре, що в цій країні під час війни ще щось будується, бо в Житомирі за даними рієлторів майже неможливо зняти вже квартиру на сьогодні. І ті сертифікати, кошти, які отримали наші військові – це на сьогодні вже 50 квартир, найближчим часом буде 55. І можливість їм купити квартиру в Житомирі – це теж правила справа», - сказав після голосування мер Житомира Сергій Сухомлин.

Довідка: Військовий сертифікат – це державна програма, спрямована на поліпшення житлових умов для осіб, які є військовослужбовцями. Військовий сертифікат є свідоцтвом про право отримання громадянином коштів від держави, які не потрібно повертати, спрямованих на покупку житла. Програма стосується воїнів, які отримали інвалідність І та ІІ групи внаслідок участі у бойових діях, родин загиблих захисників.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 5 липня 2021 року депутати проголосували за надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення обласній прокуратурі земельної ділянки площею 0,3 га на вулиці Великій Бердичівській, 49-а: на ділянці, яка знаходиться в дворах напроти ЖДУ ім.Івана Франка, поряд з гуртожитками цього університету, планували будувати багатоповерхівку. А згодом міська рада віддала Житомирській обласній прокуратурі цю земельну ділянку в постійне користування: таке рішення ухвалили на сесії 23 вересня 2021 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком житло Блажиєвський Сухомлин вул. Велика Бердичівська будинок прокуратура 
Матеріали по темі