Влада

Голова Держенергонагляду похвалив Житомирську область за виконання приписів щодо електропостачання та зменшення скарг

1 February 2023, 16:34

Голова Держенергонагляду Руслан Слободян 31 січня долучився до національного телемарафону, де розповів про результати наглядових заходів відомства.

Про це 1 лютого повідомляє пресслужба Державної інспекції енергетичного нагляду.

«Коментуючи ситуацію з електропостачанням у регіонах, він повідомив, що найважча ситуація на Одещині, Київщині та Дніпропетровщині. Це пов’язано із суттєвим дефіцитом генеруючих потужностей та руйнуванням енергетичних об’єктів унаслідок атак ракетами та дронами з боку агресора. Відповідаючи на запитання ведучих етеру, очільник інспекції розповів про найпоширеніші порушення, які виявляють інспектори відомства під час позапланових перевірок операторів систем розподілу», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, такими порушеннями є:

перерви в електропостачанні споживачів під час застосування графіків відключення перевищують вимоги, передбачені нормативно-правовими актами, без застосування аварійного відключення;

не вживаються заходи щодо застосування перерви постачання електричної енергії споживачам, які приєднані до електромереж, що живлять об’єкти критичної інфраструктури;

не проводиться відключення приєднань, які заведені під критичну інфраструктуру;

не забезпечено дотримання запланованих обсягів та рівномірного розподілу зниження споживання при застосуванні графіків відключень шляхом вимкнення всіх ліній, задіяних у відповідній черзі тощо.

За фактами виявлених порушень Держенергонагляд видає операторам систем розподілу відповідні приписи із терміном усунення зауважень. За словами Руслана Слободяна, є певна динаміка у покращені електропостачання споживачів у деяких регіонах після виконання вимог таких приписів.

«Оператори систем розподілу у Рівненській та Житомирській областях прозвітували нам про повне виконання виданих приписів. Як наслідок – суттєве зниження кількості звернень споживачів з цих регіонів до Держенергонагляду протягом січня», – повідомив очільник відомства.

Як повідомляв Житомир.info, 28 грудня 2022 року Держенергонагляд пояснював принцип роботи енергосистеми та відповідав на запитання, які найбільше турбують споживачів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держенрегонагляд припис електроенергія Слободян 
Матеріали по темі