Події

Забрав з вітрини товару на 2,5 тис. грн: бердичівлянина, який сокирою розтрощив кіоск, відправили під домашній арешт

6 February 2023, 18:03

Бердичівлянина, якого 4 лютого правоохоронці затримали біля розбитих вітрин кіоску з алкоголем, суд відправив під цілодобовий домашній арешт.

Про це 6 лютого повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Історія резонансного затримання чоловіка під час крадіжки алкоголю з кіоску у Бердичеві отримала продовження у суді, куди слідчий звернувся з клопотанням про обрання запобіжного заходу підозрюваному. Чоловіку інкримінують вчинення правопорушень за ч. 3 ст. 15 та ч. 4 ст. 185 КК України», – йдеться у повідомленні.

Як випливає з матеріалів клопотання, 36-річного бердичівлянина, який мешкає у тому ж мікрорайоні, де скоєно злочин, підозрюють у тому, що він під ранок прийшов до торговельного кіоску, розбив сокирою скло та забрав з вітрини алкоголь та цигарки на суму майже 2,5 тис. грн. Проте завершити крадіжку йому завадили правоохоронці, які, прибувши за викликом, застали чоловіка на місці злочину.

Дії підозрюваного кваліфіковані як незакінчений замах на вчинення злочину та крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, за що передбачене покарання у виді позбавлення волі від 5-ти до 8-ми років. Поки триватиме з’ясування усіх обставин вчиненого правопорушення у рамках досудового розслідування, слідчий просив суд застосувати до підозрюваного цілодобовий домашній арешт. Саме такий запобіжний захід, на його думку, може забезпечити виконання обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов’язків та запобігти перешкоджанню кримінальному провадженню. Клопотання у засіданні підтримав прокурор.

Підозрюваний не заперечував проти такого запобіжного заходу та розповів, що вважає себе винним, проте не знає, чому серед ночі пішов обкрадати кіоск. Єдине пояснення – надмірний стан сп’яніння, у якому перебував на той час.

Суд ухвалив клопотання слідчого задовольнити та призначити підозрюваному 60 днів домашнього арешту за місцем проживання, а також зобов’язати його прибувати на виклики слідчого, прокурора та суду, не відлучатися з населеного пункту без дозволу слідчого, прокурора або суду, повідомляти про зміну місця проживання та не спілкуватися з потерпілим та свідками події.

На ухвалу суду протягом 5-ти днів може бути подана апеляція.

Як повідомляв Житомир.info, 4 лютого 2023 року в Бердичеві поліцейські затримали чоловіка під час крадіжки з торговельного кіоску: чоловік розбив вітрину і складав товари в пакети. За цим заняттям його й застали правоохоронці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка кіоск товар Бердичів  
Матеріали по темі