Місто

У восьми житомирських ліцеях з’являться вихователі безпеки: будуть протидіяти булінгу і насильству

8 February 2023, 10:07

У восьми житомирських ліцеях з’являться вихователі безпеки. Пілотний проєкт «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі» дасть змогу навчити двох педагогічних працівників, котрі працюватимуть в ліцеях № 14, 22, 30, 31 та №8, 17, 19, 35.

Про це 7 лютого повідомила Житомирська міська рада.

«Навчання відібраних фахівців із безпеки проходитиме у Львівському державному університеті внутрішніх справ МВС України та триватиме 25 днів», - розповідають у міськраді.

З нагоди участі у проєкті було підписано меморандум про співпрацю та партнерство.

«Проєкт спрямований на підвищення рівня безпеки освітнього процесу через підготовку фахівців, знання та навички яких відповідають актуальним безпековим викликам», — каже Віктор Клімінський, секретар Житомирської міської ради.

Педагогічні працівники працюватимуть з усіма учасниками освітнього процесу: учнями, педагогами та батьками. На думку ініціаторів проєкту, це дасть змогу побудувати для дітей середовище без булінгу і насильства.

«У Житомирській області Нацполіція впроваджує вже третій інноваційний проєкт. Він сприятиме швидкому виявленню та припиненню правопорушень у дитячому середовищі та братиме участь у внесенні пропозицій для покращення безпеки дітей у школі», — наголосив Олег Трачук, начальник ГУНП в Житомирській області.

Зазначається, що проєкт запроваджений уже в 111 навчальних закладах.

«Безумовно, створення безпечного дитячого середовища — один із пріоритетів діяльності, як Міністерства внутрішніх справ, так і Національної поліції. Ми маємо удосконалювати безпеку дітей під час навчання. Проєкт запроваджений вже у 17 регіонах, 39 територіальних громадах, охопивши 111 закладів освіти. Ефективний результат є саме завдяки консолідації усіх державних інституцій», — підкреслив Василь Богдан, начальник управління ювенальної превенції Національної поліції України.

Нагадаємо, 26 січня в департаменті освіти Житомирської міської ради відбулася робоча зустріч рятувальників, освітян та представників Ювенальної превенції щодо створення та забезпечення функціонування класів безпеки у закладах освіти. Зауважимо, що на створення 5 таких класів виділили 1 млн грн з міського бюджету.

Як повідомляв Житомир.info, 15 липня 2022 року Євгеній Єнін – заступник міністра МВС розповідав, що МВС України розпочинає проєкт «Безпечне освітнє середовище в умовах війни», аби діти могли здобувати освіту в офлайн режимі. Планувалася організація в усіх навчальних закладах проведення Єдиного уроку з безпеки школяра за участі рятувальників та поліцейських, а також у першій декаді вересня забезпечення чергуванням біля навчальних закладів представників патрульної поліції України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа ліцей дитина вихователь безпеки безпека вихователь клас безпеки Клімінський Трачук Богдан 
Матеріали по темі