Події

На митниці у житомирянки конфіскували стіки до Iqos – намагалася переслати їх за кордон як гречку та цукерки

8 February 2023, 10:40

Київські митники виявили кілька вигадливих, проте незаконних спроб переміщення тютюновмісних виробів у міжнародних поштових відправленнях. Зокрема, житомирянка стіки до айкосів пересилала за кордон як гречку та цукерки.

Про це 8 лютого повідомила пресслужба Київської митниці.

«Так, адресантка з Житомира відправляла до Норвегії 20 пачок стіків «Heets» до Iqos, однак задекларувала вміст посилки як «крупа гречана та цукерки»», – йдеться у повідомленні.

48 пачок «Heets» надсилала до США інша відправниця з міста Чернівці. Пані прикрила їх дитячими речами і задекларувала це все як «дитячі подарунки».

Третій відправник надсилав з Києва до США 40 пачок «Heets», зазначивши в декларації, що пересилає 3,4 кг цукерок.

«Подібній вигадливості є пояснення – відправники з усіх сил намагалися приховати вміст посилок, адже, згідно з українським митним законодавством, переміщення в міжнародних поштових відправленнях тютюнових виробів, незалежно від вартості, заборонено. Київською митницею стосовно даних відправників складено протоколи про порушення митних правил за ст. 473 Митного кодексу», – зазначають митники й додають, що стіки було вилучено.

(Відповідно до ст. 473 Митного кодексу, пересилання через митний кордон України в міжнародних експрес-відправленнях товарів, заборонених до такого пересилання законодавством України, а також пересилання у міжнародних поштових відправленнях товарів, заборонених до пересилання актами Всесвітнього поштового союзу, тягне за собою конфіскацію цих товарів).

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці листопада 2021 року Державна митна служба України інформувала, що Житомирська митниця разом із поліцією викрила схему незаконного переміщення товарів через митний кордон України під виглядом гуманітарної допомоги без сплати митних платежів. Більше 5 тонн «гуманітарки» прибуло з Німеччини у Бердичів. З’ясувалося, що серед вживаних речей були й нові.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: митниця митник конфіскація тютюновмісний виріб айкос стік  
Матеріали по темі