Місто

Рекрутинговий центр «Гвардії наступу» у Житомирі: про що говорять з кандидатами та що мотивує їх вступати до лав штурмовиків

8 February 2023, 16:48

«Лють», «Сталевий кордон», «Червона калина» - загалом 8 штурмових бригад «Гвардії наступу» формують в Україні задля визволення територій від російської навали. Як відомо, подати заявку на вступ кандидати можуть як онлайн на офіційному сайті «Гвардії наступу» storm.mvs.gov.ua, або ж офлайн - у місцевих ЦНАПах. До прикладу у Житомирі рекрутинговий центр працює на базі Прозорого офісу. За яким принципом відбувається рекрутинг та які головні вимоги до кандидатів, роз’яснюють його працівники. Зокрема, кандидат повинен бути повнолітнім, не старше 60 років та у гарній фізичній формі.

«В першу чергу ми починаємо запитувати про стан здоров’я кандидата, вік кандидата, з’ясовуємо, яка у нього вмотивованість. Якщо людина не хоче проходити службу по цьому проєкту, ми її не змушуємо до цього. Набираємо лише вмотивованих людей, які знають, чому вони йдуть, які готові боронити нашу країну на всій території», - розповідає офіцер відділу комплектування прикордонного загону Юрій.

«Граничний вік від 18 років, вільне знання української мови, повна загальна середня освіта, якщо середній склад поліції - вища освіта. Високий рівень фізичної підготовленості», - додає інспектор сектору кадрового забезпечення ГУНП в Житомирській області Божена Завадська.

Стати до лав штурмових бригад можуть і жінки.

«Ми безперечно розглядаємо усіх кандидатів жінок, але здебільшого ми потребуємо вузькопрофільних фахівців - медичні працівники, кухарі і тих жінок, які мають військові спеціальності», - роз’яснює офіцер відділу комплектування прикордонного загону Юрій.

Окрім офіцерів і солдат з бойовим досвідом, набирають також цивільних, котрі мобілізуються, або ж хочуть служити за контрактом. Втім, виключно на добровільній основі. І таких кандидатів вистачає, ділиться офіцер відділу комплектування прикордонного загону, особливо з-поміж переселенців.

«Їх мотивує те, що вони хочуть звільняти свій край. Вони хочуть помститися за те, що окупанти зробили з їх домом. Тому, це глибоко вмотивовані люди, які готові навчатися, які готові проходити службу по нашій програмі», - говорить офіцер відділу комплектування прикордонного загону Юрій.

У рекрутинговому центрі зазначають: потенційні кандидати приходять до них здебільшого за консультацією, а реєструються вже онлайн. Проте, є і ті, хто таки заповнює анкету вступу до новостворених загонів одразу в центрі.

«Десь 20 людей, які підходили до мене і цікавилися щодо «Гвардії наступу». Є люди, які заповнювали заяви і вже направлені на проходження психологічного відбору, а далі на військово-лікарську комісію», - каже офіцер служби кадрової роботи Нацгвардії України Іван.

Пройшовши усі комісії, перевірку фізичного та ментального стану, кандидатів направлятимуть на навчання та злагодження до обраного ними підрозділу.

«Навчання будуть достойними і людей ненавчених не будуть посилати виконувати якісь бойові завдання», - коментує офіцер відділу комплектування прикордонного загону Юрій.

У результаті ґрунтовної підготовки під керівництвом досвідчених офіцерів, бійці «Гвардії наступу» стануть рушійною силою в боротьбі з окупантами, - переконані у рекрутинговому центрі.

«Кістяк з досвідчених військовослужбовців, які пройшли вишкіл в бойових діях, починаючи з 2014 року. Безпосередньо, командир 15-го мобільного прикордонного загону, герой України, захисник Азовсталі, який за собою поведе», - зазначає офіцер відділу комплектування прикордонного загону Юрій.

«Це той локомотив, який буде звільняти нашу Батьківщину від ворога. Вмотивовані люди, які нададуть нашим вже діючим підрозділам допомогу в майбутньому наступі», - підсумовує офіцер служби кадрової роботи Нацгвардії України Іван.

Набір до штурмових бригад «Гвардії наступу» триватиме до кінця березня поточного року.

Нагадаємо, 3 лютого на Житомирщині оголосили набір добровольців до штурмових бригад «Гвардія наступу», які звільнятимуть окуповані території.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гвардія наступу штурмова бригада військовий війна Завадська 
Матеріали по темі