Події

Обійняв на вулиці жінку та витягнув телефон, але подруга наздогнала і «скрутила»: житомирянин отримав 7 років ув’язнення за грабіж

10 February 2023, 14:25

У Житомирі суд виніс вирок чоловікові, який наприкінці березня 2022 року, у період дії воєнного стану, у середмісті пограбував жінку – витягнув з кишені телефон. Чоловік, який уже мав умовне засудження, отримав реальний строк – 7 років позбавлення волі.

Вирок щодо вказаної кримінальної справи (за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 186 КК України (Грабіж)) Корольовський районний суд м. Житомира виніс 4 січня 2023 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень вирок оприлюднили 5 січня.

Обвинувачений – уродженець Житомира, одружений, непрацюючий, на утриманні має двох неповнолітніх дітей, раніше судимий.

З матеріалів суду відомо, що черговий злочин чоловік скоїв 30 березня 2022 року. На той час він перебував у стані алкогольного сп`яніння. На вулиці Гоголівській, 3 у Житомирі він познайомився з жінкою, помітив у неї мобільний телефон та надумав викрасти гаджет. Тож під приводом прощання обійняв нову знайому, в цей час «лівою рукою відкрито викрав з правої кишені куртки потерпілої мобільний телефон «Iphone 5» вартістю 1033 грн 33 коп. Отримавши «здобич», чолов’яга почав іти від потерпілої, намагаючись залишити місце вчинення злочину. Однак його спинив один зі свідків події.

«В цей час дії ОСОБА_4 були помічені потерпілою та свідком, які шляхом висунення вимоги зупинитись та повернути телефон, намагались перешкодити доведення обвинуваченим злочину до кінця. Ігноруючи вимоги вказаних осіб зупинитись та повернути телефон, ОСОБА_4 продовжив свої дії та утримуючи викрадене майно при тобі, намагався в такий спосіб залишити місце вчинення злочину. Однак свій злочинний умисел останній не довів до кінця з причин, які не залежали від його волі, оскільки після того, як відійшовши на відстань 5 метрів від потерпілої, його протиправні дії були припинені свідком ОСОБА_7, тим самим обвинувачений був позбавлений можливості розпорядитися викраденим телефоном», – зазначено у матеріалах суду.

Скриншот з вироку Корольовського районного суду м. Житомира

Обвинувачений свою вину визнав частково і розповів свою версію подій.

«У зазначені в обвинуваченні час, день та місці він познайомився з потерпілою та свідком, з якими разом вживали спиртні напої. Після цього він побачив у потерплої мобільний телефон, який вона поклала у праву кишеню свого пальто. Він (обвинувачений) з метою викрадення вказаного телефону підійшов до потерпілої та обнявши її, таємно від всіх, вийняв вказаний телефон та, тримаючи його в руках, намагався відійти від потерпілої. В цей час свідок схопила його за капюшон куртки та, поваливши на землю, забрала в нього телефон потерпілої. Після цього викликали поліцію, яка його затримала на місці події. З місця викрадення мобільного телефону він не намагався втекти, ніхто його не зупиняв. Вважає, що в його діях є склад замаху на таємне викрадення чужого майна», – свідчення такого змісту дав чоловік.

Як усе було, у суді розповіла й потерпіла. Жінка каже: стояла з подругою на Гоголівській і чекала на знайому. Обвинувачений, не знайомий їй, почав лізти до неї обійматися і витягнув з кишені телефон. Подруга, що була поруч, наздогнала і «скрутила» чоловіка. «Вона говорила йому (обвинуваченому) повернути телефон, він на слова не реагував, продовжував втікати. Після чого її знайома його наздогнала і почала бити. Коли вона його повалила, він викинув телефон з рук, і вона його підняла. Після цього викликали поліцію – вона його тримала і викликала поліцію».

Скриншот з вироку Корольовського районного суду м. Житомира

Подібне розповіла й очевидиця події, подруга потерпілої.

Скриншот з вироку Корольовського районного суду м. Житомира

«На підставі викладеного суд вважає винуватість обвинуваченого доведеною повністю та кваліфікує його дії за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 186 КК України, як умисні дії, які виразились у закінченому замаху на відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчиненому повторно, в умовах воєнного стану», – зазначено у матеріалах суду.

Обтяжувальною обставиною стало, зокрема, те, що обвинувачений уже був засуджений за вчинення злочину, передбаченого ст. 185 ч.2, 3 КК України.

Врешті, суд ухвалив визнати чоловіка винним та призначив йому покарання у виді 7 років 3 місяців позбавлення волі. Початок строку відбування покарання рахуватиметься з моменту затримання засудженого (30 березня 2022 року).

Скриншот з вироку Корольовського районного суду м. Житомира

Нагадаємо, 30 березня 2022 року пресслужба патрульної поліції Житомирської області повідомляла про грабіж на вулиці Хлібній (що перетинається з Гоголівською) у Житомирі, що стався близько 12:30 год.: перехожий пограбував жінку – відібрав мобільний телефон. Імовірного грабіжника патрульні оперативно затримали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грабіж пограбування суд вирок вул.Гоголівська  
Матеріали по темі