Місто

Житомиряни звернулися до суду, щоб скасувати 3,5 тис. грн заборгованості за опалення місць загального користування

13 February 2023, 14:36

Двоє житомирян звернулися до суду з позовом до КП «Житомиртеплокомуненерго» щодо скасування 3,5 тис. грн заборгованості за опалення місць загального користування та не робити нарахування за такі послуги.

Ухвалою від 6 лютого 2023 року Корольовський районний суд м.Житомира передав справу за підсудністю до Богунського районного суду.

«Зобов`язати відповідача скасувати безпідставно нараховану заборгованість за централізоване постачання теплової енергії до місць загального користування за адресою: АДРЕСА_1 особовий рахунок № НОМЕР_1 у сумі 3 509,30 грн за період з жовтня 2021 року по грудень 2022 року. Зобов`язати відповідача не здійснювати нарахування вартості послуг з централізованого постачання теплової енергії до місць загального користування за адресою: АДРЕСА_1 особовий рахунок № НОМЕР_1», - такі вимоги висувають позивачі.

На порталі Судова влада України є інформація, що позивачами у справі є Жовноватюк Тамара Василівна та Жовноватюк Ігор Михайлович. В 2011 році Жовноватюк Т.В. надано дозвіл на відключення квартири в будинку по вул.Маяковського від мереж централізованого опалення і гарячого водопостачання, тобто квартира має автономне опалення.

Скріншот з ухвали Корольовського райсуду

Нагадаємо, з 2017 року нарахування за опалення місць загального користування, були лише для будинків, обладнаних лічильниками, з опалювального сезону 2022-2023 років це стосується і багатоповерхівок без теплових лічильників. У грудні 2022 року «Житомиртеплокомуненерго» пояснило рахунки за тепло споживачам, які мають індивідуальне опалення. Платіжки зі значними сумами за тепло обурили більшість споживачів і вони по них не платять, але в КП «Житомиртеплокомуненерго» збираються все ж отримати гроші по виставлених рахунках.

Як повідомляв Житомир.info, 1 лютого 2023 року під час засідання виконкому Житомирської міськради вирішили для малоповерхових будинків, де немає теплових лічильників, перерахувати платіжки за опалення. Наступного дня, 2 лютого, «Житомиртеплокомуненерго» оприлюднило адреси 99 будинків, де зроблять перерахунок вартості опалення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тепло опалення суд платіжка заборгованість теплокомуненерго ЖТКЕ 
Матеріали по темі