Події

На трасі у Житомирській області Skoda збила лося, який раптово вибіг на дорогу

16 February 2023, 12:46

На Житомирщині 16 лютого під колеса автівки потрапив лось, який раптово вибіг на дорогу.

Про це повідомляється на сайті «Твій Романів»

«16 лютого вранці на трасі Залужне-Романів трапилася ДТП. Про ДТП Твій Романів повідомили кілька читачів одразу. У сектор поліцейської діяльності №1 Твій Романів інформацію про ДТП підтвердили. За словами поліцейських на третьому кілометрі траси Романів-Залужне лось раптово вибіг на дорогу. Автомобіль Skoda, який в той момент проїжджав на цій ділянці дороги, зіткнувся з твариною. За даними поліції, люди в ДТП серйозних травм не зазнали, лось загинув, механічні ушкодження отримала автівка», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 30 квітня 2021 року поблизу села Царівка Житомирського району (колишній Коростишівський район) автомобіль Ford збив лося, який вибіг на дорогу. Тварина загинула, а водій з пасажиром отримали травми, однак від госпіталізації відмовились. 26 травня 2021 року суд оштрафував водія, через дії якого загинув лось.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч з 15 на 16 грудня 2021 року у Житомирській області браконьєри застрелили червонокнижну тварину – самку лося.

5 січня 2018 року Міністерством юстиції України було зареєстровано наказ Мінприроди про внесення змін до переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги, і відтоді лось європейський в Україні належить до червонокнижних тварин. У листопаді 2018 року до Київського адмінсуду звернувся громадянин, який просив суд визнати протиправними дії екологів щодо заборони полювання на лося та нечинним Наказ Мінекології «Про внесення змін до Переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги України». Тоді суд скасував наказ стосовно занесення лося до Червоної книги та дозволив полювання на нього.

У грудні 2018 року Мінприроди подало до Шостого апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції, яким було скасовано наказ про занесення лося до Червоної книги, і полювання на лосів залишалось під забороною. За результатами найновіших підрахунків (січень-лютий 2019 року), в лісах Житомирської області водиться 1820 лосів.

8 квітня 2019 року Шостий апеляційний адміністративний суд підтримав Мінприроди та скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 27 листопада 2018 року та залишив лося європейського у Червоній книзі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лось ДТП аварія 
Матеріали по темі