Влада

Мер Житомира у Польщі отримав відзнаку для громади і підписав меморандум з Торгово-промисловою палатою Італії

17 February 2023, 11:16

Житомир отримав спеціальну відзнаку на міжнародній виставці у Варшаві. Rebuild Ukraine – це потужний майданчик для інвесторів та громад, які зможуть залучити іноземний бізнес.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив 17 лютого.

«Нам є чим пишатися. Маємо багато реалізованих проєктів з SECO, NEFKO, ЄБРР та Світовим банком. Маємо багато планів та попередніх домовленостей з партнерами. Підписав Меморандум із Торгово-промисловою палатою Італії в Україні. Це дасть можливість бізнесу напряму контактувати з житомирською громадою. Нам сьогодні потрібно думати над трансформацією країни, над абсолютно новою концепцією розвитку та інтеграції в євроспільноту. Дякую ReBuild Ukraine, Асоціація міст України, Клубу мерів та всім, хто допомагає здобувати Перемогу», - йдеться у повідомленні.

У коментарі Житомир.info Сергій Сухомлин розповів, що меморандум з Торгово-промисловою палатою Італії орієнтований на інвестиції після завершення війни.

«Зараз дуже багато європейських компаній, які очікують на відновлення України після перемоги, зацікавлені у співпраці з громадами. Підписання меморандуму – це, в першу чергу, інформація для італійського бізнесу про можливості України щодо післявоєнного відновлення і сигнал щодо інвестицій і створення виробництв саме у Житомирській громаді», - сказав мер Житомира.

Він також повідомив, що на форумі ReBuild Ukraine, який проходив у Варшаві 15-16 лютого, він перебував під час відрядження.

«Цей форум організовує Польща, в ньому беруть участь багато представників європейських країн, міжнародні фонди. Цього року там було представлено кілька обласних центрів, в тому числі і Житомир. Моє відрядження було оформлене відповідно до чинного законодавства, підставою було запрошення від організаторів форуму, документи всі оформлювалися відповідно до постанови Кабміну. Їздив у відрядження за власні кошти, в бюджеті на такі відрядження кошти не передбачені», - пояснив Сергій Сухомлин.

На оприлюднених мером фото видно, що у відрядженні він був разом зі своїм радником, депутатом міської ради Олександром Черняховичем.

Нагадаємо, в січні цього року мер Житомира брав участь у Всесвітньому економічному форумі, який з 16 по 20 січня 2023 року проходив у швейцарському Давосі.

Як повідомляв Житомир.info, 23 січня 2023 року президент Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про деякі питання щодо перетину державного кордону України в умовах воєнного стану», наголосивши, що це принципове рішення РНБО щодо виїзду чиновників за кордон. 27 січня Уряд ухвалив постанову, яка забороняє на час війни виїзд чиновників за кордон без поважних причин. В документі зазначається, що виїзд за кордон народних депутатів та депутатів місцевих рад, суддів, прокурорів, державних службовців, заброньованих працівників та інших категорій осіб, може здійснюватись виключно у службове відрядження, або для лікування чи відвідування неповнолітніх дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин форум Польща меморандум інвестиції відрядження 
Матеріали по темі