Події

У Житомирі викрили молоду пару, яка виготовляла амфетамін в орендованій квартирі

20 February 2023, 17:46

У Житомирі викрили «наркотичну парочку»: молодий чоловік зі співмешканкою «варили» амфетамін в орендованій квартирі.

Про це 20 лютого повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури двом місцевим жителям повідомили про підозру у незаконному виготовленні та зберіганні з метою збуту, збуті психотропних речовин, придбанні і зберіганні прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин, вчинене за попередньою змовою групою осіб, повторно, в особливо великих розмірах, а також організації та утриманні місць для незаконного виготовлення психотропних речовин (ч. 2 ст. 307, ч. ч. 2,3 ст. 311, ч.1 ст. 317 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, раніше судимий (перебуває на іспитовому терміні) 25-річний житель Житомира разом зі своєю співмешканкою орендували квартиру, де в одній з кімнат обладнали нарколабораторію та виготовляли психотропну речовину для збуту.

Підозрювані систематично, декілька разів на місяць замовляли в інших обласних центрах прекурсори, які отримували на поштовому відділенні. Географія замовлень прекурсорів охоплювала п’ять обласних центрів. «Товар» збували наркозалежним особам Житомира «з рук у руки», а також відсилали поштою столичним клієнтам.

Протягом травня 2022-лютого 2023 років правоохоронцями задокументовано 13 епізодів незаконного придбання прекурсорів та збуту психотропної речовини – амфетаміну.

Так, 18.02.23, під час обшуків в орендованій квартирі та за місцем проживання фігурантів справи виявлено і вилучено свіжовиготовлений амфетамін, медичні шприци з нашаруванням речовини білого кольору, електронні ваги, зіп-пакети з прекурсором, пластикові та скляні ємкості з речовинами, медичну маску, гумові рукавиці та інше знаряддя.

Обох осіб затримано у порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.

Тривають слідчі дії, встановлюються обставини скоєння злочину та причетність інших осіб.

Злочин викрито за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та Головним управлінням Нацполіції в області, яке проводить досудове розслідування.

У пресслужбі ГУНП у Житомирській області уточнюють, що співмешканці «бізнесмена» – 23 роки. Там також розповіли про виручку «ділків».

«Правоохоронці зібрали свідчення незаконних оборудок з прекурсорами, виготовлення і збуту психотропу у Житомирі, які упродовж певного часу вчиняли 25-річний житель обласного центру та його 23-річна співмешканка. Так, у ході досудового розслідування було встановлено, що цивільне подружжя займалося виготовленням амфетаміну для подальшого його розповсюдження. Прекурсори для психотропу вони замовляли через поштові надходження з різних регіонів України. Самі ж лабораторії конспірували в орендованих квартирах м. Житомира. Готовий психотроп, розфасований дозами, продавали потенційним клієнтам за попередньою домовленістю. За даними оперативників, розмір місячної виручки «ділків» міг сягати кількох сотень тисяч гривень», – розповідають у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 13 лютого 2023 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформувала про викриття у Коростені двох нарколабораторій, у яких виготовляли психотропну речовину – «фен». Слідство встановило, що жителі Коростеня з метою виготовлення психотропних речовин закупляли через інтернет-сайти інгредієнти, які отримували поштою. У власних помешканнях облаштували своєрідні нарколабораторії, обладнавши їх необхідними інструментами. Виготовлений «товар» збували наркозалежним особам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики амфетамін нарколабораторія  
Матеріали по темі