Події

У Житомирській області керівник фонду отримав вирок за смертельну ДТП: збив велосипедиста, який раптово виїхав на дорогу

22 February 2023, 12:15

У Житомирській області суд виніс вирок водієві кросовера, під колесами якого у 2019 році загинув велосипедист. Чоловікові призначили покарання у виді 5 років позбавлення волі з випробуванням.

Вирок щодо вказаної кримінальної справи (за ст. 286 ч. 2 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами)) Малинський районний суд Житомирської області виніс 6 лютого 2023 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень вирок оприлюднили 7 лютого.

Обвинувачений – уродженець с. Гуменники Житомирського району, неодружений, керівник Малинського благодійного фонду «Благодать», інвалід ІІІ групи, раніше не судимий.

Дорожньо-транспортна пригода із загибеллю людини трапилася 31 серпня 2019 року в смт Гранітне Коростенського району. З матеріалів суду відомо, що обвинувачений, водій автомобіля Volkswagen Touareg, рухаючись селом, перевищив швидкість, виїхав на смугу зустрічного руху, де здійснив наїзд на велосипедиста. У результаті дорожньо-транспортної пригоди той помер.


Сриншот з вироку Малинського районного суду від 6.02.2023 року

Обвинувачений свою вину не визнав та в суді розповів про обставини ДТП, зазначивши, що велосипедист виїхав на дорогу раптову, а траєкторія його руху була хаотичною.

«Рухаючись в своїй смузі руху з невеликою швидкістю, обвинувачений побачив, як велосипедист вилетів на дорогу. Траєкторія його руху була хаотична, він їхав то до обочини, то від обочини до середини дороги з незначним перетинанням зустрічної смуги руху. З моменту, як побачив велосипедиста, ОСОБА_5 почав пригальмовувати, однак зіткнення уникнути не зміг», – йдеться у матеріалах суду.

Сриншот з вироку Малинського районного суду від 6.02.2023 року

«Обвинувачений додав, що допустиму швидкість руху він не перевищував. На його думку, причиною дорожньо-транспортної пригоди стало порушення велосипедистом правил дорожнього руху та те, що ОСОБА_6 керував велосипедом в стані алкогольного сп`яніння. Велосипедист повинен був пропустити автомобіль, або встигнути переїхати на іншу сторону», – зазначено у вироку.

Також обвинувачений розповів, що всі витрати на поховання загиблого він узяв на себе.

Свідчення у суді дала потерпіла – дочка загиблого.

Сриншот з вироку Малинського районного суду від 6.02.2023 року

Про те, як сталася ДТП, розказала й дочка обвинуваченого, яка на момент фатального зіткнення була пасажиркою автомобіля.

Сриншот з вироку Малинського районного суду від 6.02.2023 року

Врешті, суд ухвалив визнати чоловіка винним та призначити йому покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк два роки. Однак на підставі ч.1 ст.75 КК України звільнив обвинуваченого від відбування основного покарання з іспитовим строком на два роки.


Сриншот з вироку Малинського районного суду від 6.02.2023 року

Зауважимо, що за даними ресурсу Opendatabot, директором Малинського благодійного фонду «Благодать» є Слюсарчук Віктор Миколайович. Фонд зареєстрований у селі Федорівка на Малинщині.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією відділу комунікації поліції Житомирської області, 31 серпня 2019 року в селищі Грантіному Житомирської області водій автомобіля Volkswagen Touareg, 48-річний житель Малинського району, рухаючись вулицею Залізничною, здійснив наїзд на велосипедиста, 44-річного місцевого жителя, який перетинав проїзну частину. Унаслідок ДТП велосипедист отримав травми, що виявились несумісними з життям. Чоловік помер на місці пригоди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія велосипедист велосипед Гранітне Малинський район  
Матеріали по темі