Влада

Фонд держмайна виставив на приватизацію кар’єр в Житомирській області, стартова ціна – 4,8 млн грн

23 February 2023, 12:54

Команда Фонду державного майна України 9 березня проведе аукціон з рідкісним лотом – Дружбівський кар’єр нерудних копалин «Кварц»: стартова ціна – 4 млн 842 тис. 667 грн, об’єкт приватизації знаходиться у Коростенському районі Житомирської області.

Про це 20 лютого 2023 року повідомила пресслужба Фонду держмайна.

«Протягом попередніх 2 років «Кварц» збиткував: 2021 року на 95 тис. грн, а 2022 року – на 290 тис. грн. Раніше у цьому кар’єрі добували пісок, гравій, глину і каолін. Новий власник може відновити видобувну діяльність навколо місцевого озера. Площа «Кварцу» складає понад 9 тис. м² та займає 128 га. Тут знаходяться 24 об’єкти нерухомості: будівлі управління, їдальня, побутовий корпус, гараж-стоянка для бульдозерів, корпус дроблення, трансформаторна підстанція, будівлі насосної станції, трансформаторні підстанції, тепловозне депо, гараж, пункт техобслуговування з прибудовою, будівля автогаража, будівля автовагової, дизельної електростанції з прибудовами, корпус первинного дроблення, будівля 2-го та 3-го дроблення, вузол розгрохотки з галереями загальною площею, 8 бункерів з лотками, фінське сховище, 4-й горизонт кар’єру, технологічна дорога асфальтована тощо. Технологічна дорога в напрямку села Рудня-Радовельська не підлягає приватизації», - йдеться у повідомленні.

За умовами приватизації заборонено звільнення працівників кар’єру протягом 6 місяців, також переможець аукціону буде зобов’язаний виплатити борги підприємства – 2,82 млн грн.

Адреса місце знаходження кар’єру:Житомирська обл., Коростенський р-н, смт Дружба, вул. Миру, 1. Дістатися від Коростеня можна трасою Е373.

Детальніше про «Кварц» та його фінансові показники читайте тут

«Одну з туристичних перлин України, яку називають Житомирськими Мальдівами, яка знаходиться в Олевській громаді біля смт Дружба та стала останніми роками меккою для туристів та українців, охочих провести вікенд, продають під видобуток піску, гравію, глини і каоліну», - так на інформацію ФДМУ відреагував сайт «Олевськ онлайн».

На Facebook-сторінці «Гранітний кар’єр Дружба» розміщено кілька десятків фото відпочинку людей на цьому кар’єрі.

Нижче – відео про Дружбівський кар’єр

Нагадаємо, в січні 2016 року військова прокуратура інформувала про відкриття кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем): впродовж 2010-2015 років службові особи державного підприємства Міністерства оборони України «Дружбівський кар’єр нерудних копалин «Кварц» шляхом зловживанням службовим становищем здійснили незаконне відчуження без погодження з органом управління майном Міністерства оборони державного майна на понад 800 тис. грн. Зазначається, що частина майна вивозилась нібито для ремонту, але в подальшому до державного підприємства не поверталася.

Як повідомляв Житомир.info, Фонд держмайна через 1,5 року знайшов покупця на будівлю в центрі Житомира, де було конструкторське бюро НАН України: в жовтні 2022 року на аукціоні початкова ціна частини триповерхової адміністративної будівлі загальною площею 1282,7 кв.м була 5 млн 636 тис. грн, учасників було двоє – ТОВ «Шверін» з пропозицією 5 млн 696 тис. 360 грн і закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Моноліт» з пропозицією 8 млн 293 тис. 208 грн. Але «Моноліт» відмовився від підписання протоколу і ТОВ «Шверін» викупило нерухомість на вул.Пушкінська за 5,7 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ФДМУ кар'єр приватизація Олевськ 
Матеріали по темі