Події

Схвалювала збройну агресію рф: у Житомирі учительку музики позбавили права здійснювати викладацьку діяльність

23 February 2023, 18:10

У Житомирі учительку музики, яка схвалювала збройну агресію росії і зневажливо висловлювалася про українських захисників, позбавили права займатися викладацькою діяльністю 10 років.

Про це 23 лютого повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення прокурорів Житомирської окружної прокуратури місцеву жительку визнано винною у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). На підставі добутих слідством доказів та показів свідків прокурор у суді довів, що викладачка місцевої музичної школи, у травні 2022 року, перебуваючи у навчальному закладі, висловлювала свої проросійські погляди та схвалювала збройну агресію рф. У розмові з колегою, яка була у розпачі щодо бомбування окупантами українських міст, обвинувачена ствердно відповіла, що «і будуть бомбити, і жорстоко бити та убивати, це спецоперація, і треба себе правильно поводити, бо ж прийшли «освобождать». Викладачка схвально відгукнулася про те¸ що росіяни «не промахнулися» - і авіабомбою зруйнували 25-й ліцей у Житомирі. Також путінська прихильниця переконувала колег, що воєнні злочини рф у Бучі і Бородянці - це фейки, а українські військові нібито знущаються над російськими військовополоненими. Свою вину фігурантка провадження не визнала. Однак суд прийшов до висновку, що надані у сукупності докази є логічними і послідовними. На підставі цього призначив покарання у межах санкції статті, у тому числі, й позбавлення права обіймати посади у підприємствах, установах та організаціях державної і комунальної власності зі здійсненням навчальної та викладацької діяльності строком на 10 років», - йдеться в повідомленні.

Наразі обвинувачена не працює у навчальному закладі. На даний час вирок не набув чинності.

Як повідомляв Житомир.info, 23 червня 2022 року у Житомирі викладачці музичної школи, яка заперечувала збройну агресію росії і зневажливо висловлювалася про українських захисників, повідомили про підозру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: колаборант колабораціонізм учитель учителька прокуратура 
Матеріали по темі