Місто

Житомиряни заборгували водоканалу понад 73 млн грн, на підприємстві кажуть про підготовку заяв до суду

27 February 2023, 15:49

Комунальному підприємству «Житомирводоканал» Житомирської міської ради споживачі заборгували понад 73 млн грн.

Про це 27 лютого повідомила пресслужба комунального підприємства.

«Борги за послуги водопостачання та водовідведення зростають з кожним днем. За 2022 рік житомиряни заборгували нам 73,2 млн грн», – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі КП зауважують, що «КП “Житомирводоканал” є підприємством, функціонування якого безпосередньо залежить від інших постачальників товарів та послуг, з якими воно ЗОБОВ’ЯЗАНЕ розраховуватися за спожиту електроенергію, постачання реагентів, запірну арматуру, хомути, муфти, трубопроводи, люки, паливно-мастильні матеріали, запчастини для техніки тощо. Якщо водоканал не сплатить рахунки — не отримає послуги та товари, від яких безпосередньо залежить можливість “виготовлення”, транспортування води і відведення та очищення стоків».

Також пресслужба наголошує, що КП «Житомирводоканал» не є підприємством, яке отримує від держави дотації на покриття збитків. Надходження, завдяки яким підприємство може функціонувати, – це кошти громадян, які вони вчасно сплачують за послуги.

«Протягом минулого року ми лояльно ставилися до боржників з огляду на несприятливі для кожного обставини. Але наразі ми постали перед викликом — можливість повноцінного функціонування підприємства залежить від оплати послуг. Обставини змушують нас діяти більш рішуче по відношенню до боржників: ми готуватимемо заяви до суду з подальшим стягненням боргів через продаж майна і наполегливо вимагатимемо сплатити за отримані послуги. Претензійна робота стосуватиметься усіх боржників, особливо тих абонентів, чиї борги сягають десятки тисяч гривень — маємо 1090 таких користувачів. Закликаємо усіх боржників звернутися до нас і укласти договір реструктуризації, аби мати змогу сплачувати борг частинами», – закликають на підприємстві.

Водночас там дякують тим споживачам, які попри все вчасно сплачують рахунки.

Нагадаємо, 14 листопада 2022 року у КП «Житомирводоканал» повідомляли, що рівень оплати житомирян за послуги водоканалу становить 89,9%, загальна сума боргу становила 75 млн грн. У десятці боржників лідерство тримав гуртожиток сімейного типу на вул. Ціолковського, 14.

Як повідомляв Житомир.info, 15 лютого 2023 року пресслужба КП «Житомиртеплокомуненерго» інформувала, що заборгованість житомирян за тепло складає близько 200 млн грн. На підприємстві зазначали, що обставини змушують більш активно взятися за стягнення заборгованості за тепло.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал борг заборгованість  
Матеріали по темі