Місто

Житомиряни винні за тепло близько 200 млн грн, у теплокомуненерго збираються «активно взятися за стягнення заборгованості»

15 February 2023, 16:48

Заборгованість житомирян за тепло перед «Житомиртеплокомуненерго» складає близько 200 млн грн.

Про це 15 лютого повідомила пресслужба КП «Житомиртеплокомуненерго».

«Борги за тепло зростають щодня. Наразі ми вже маємо заборгованість житомирян за тепло перед «Житомиртеплокомуненерго» близько 200 млн грн. Це ставить під загрозу роботу підприємства, можливість постачання тепла в оселі жителів міста», – йдеться у повідомленні.

У теплокомуненерго зауважують, що «зараз обставини змушують більш активно взятись за стягнення заборгованості за тепло».

«Ми щиро дякуємо тим споживачам, які сумлінно ставляться до виконання своїх зобов'язань, і з огляду на обставини останніх років, лояльно відносились до боржників. Зараз обставини змушують більш активно взятись за стягнення заборгованості за тепло. Найближчим часом ми маємо провести претензійну роботу стосовно боржників. Готуємо заяви до суду з подальшим стягненням боргів через продаж майна», – кажуть у комунальному підприємстві.

Там зауважують, що претензійна робота стосуватиметься всіх боржників, особливо 749 домогосподарств, у яких борги вже становлять десятки тисяч гривень.

«Наш обов'язок зараз як підприємства, так і споживачів — зробити все можливе, щоб зберегти об'єкти критичної інфраструктури. Тому звертаємось до вас з проханням погасити заборгованість за теплопостачання чи у разі, якщо ви не можете заплатити, звернутись до «Житомиртеплокомуненерго» для проведення реструктуризації боргу», – закликають у КП.

Зазначимо, що відповідно до матеріалів Корольовського районного суду м. Житомира, двоє житомирян звернулися до суду з позовом до КП «Житомиртеплокомуненерго» щодо скасування 3,5 тис. грн заборгованості за опалення місць загального користування та не робити нарахування за такі послуги.

Нагадаємо, з 2017 року нарахування за опалення місць загального користування, були лише для будинків, обладнаних лічильниками, з опалювального сезону 2022-2023 років це стосується і багатоповерхівок без теплових лічильників. У грудні 2022 року «Житомиртеплокомуненерго» пояснило рахунки за тепло споживачам, які мають індивідуальне опалення. Платіжки зі значними сумами за тепло обурили більшість споживачів і вони по них не платять, але в КП «Житомиртеплокомуненерго» збираються все ж отримати гроші по виставлених рахунках.

Як повідомляв Житомир.info, 1 лютого 2023 року під час засідання виконкому Житомирської міськради вирішили для малоповерхових будинків, де немає теплових лічильників, перерахувати платіжки за опалення. Наступного дня, 2 лютого, «Житомиртеплокомуненерго» оприлюднило адреси 99 будинків, де зроблять перерахунок вартості опалення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тепло опалення платіжка лічильник будинок теплокомуненерго борг заборгованість боржник  
Матеріали по темі