Події

У Житомирі судили чоловіка, алабай якого загриз таксу: штраф з конфіскацією собаки

27 February 2023, 16:50

У Житомирі суд розглядав справу щодо чоловіка, чиї собаки-алабаї покусали чужого пса, від чого чотирилапий помер. Господаря алабаїв оштрафували на 1700 гривень. Також у чоловіка конфіскували одного пса.

Постанову щодо вказаного адміністративного правопорушення (ст. 154 КУпАП (Порушення правил утримання собак і котів) Богунський районний суд м. Житомира виніс 15 лютого 2023 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень постанову оприлюднили 17 лютого.

З матеріалів суду відомо, що сутичка між собаками трапилася 24 грудня 2022 року.

«ОСОБА_1 24 грудня 2022 року о 13:00 год., знаходячись за місцем свого мешкання (…) здійснив порушення правил тримання собак, в результаті чого собаки породи «Алабай» (…) заподіяли тілесні ушкодження собаці породи «Такса»», – йдеться у матеріалах суду.

В судовому засіданні власник собак свою вину визнав і щиро розкаявся. Він пояснив, що «у зазначений час був обстріл, собаки були налякані та вибігли. Зазначав, що саме одна з його собак породи «Алабай» покусала собаку породи «Такса» (…) Просив призначити мінімальний штраф, оскільки є особою похилого віку».

Зі змісту протоколу, що викладений у постанові, стає відомо, що на таксу напали чотири алабаї. Після нападу такса загинула.

Скриншот з постанови Богунського районного суду м. Житомира

Врешті, суд постановив «ОСОБА_1 визнати винуватим у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.3 ст.154 Кодексу України про адміністративні правопорушення та, накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1700 (одна тисяча сімсот) гривень».

Також у чоловіка конфіскували одного собаку породи алабай («оскільки в матеріалах справи відсутні докази спричинення тілесних ушкоджень собаці породи «Такса» одразу чотирма собаками, а безпідставна та необґрунтована конфіскація чотирьох собак не буде відповідати принципу справедливого судового рішення»).

На користь держави з правопорушника стягнули і судовий збір в розмірі 536,80 грн.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2022 року в одному з житомирських провулків німецька вівчарка вибігла з будинку надвір та покусала жінку. Сусіди ж стверджували, що собака роками тримає їх у страху. За неналежне утримання тварини власнику пса довелося відповідати у суді: 6 лютого 2023 року суд оштрафував його на 51 гривню, а собаку у власника конфіскували.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: собака пес алабай такса тварина суд постанова конфіскація штраф  
Матеріали по темі