Суспільство

За рік Facebook та Instagram стрімко втрачали аудиторію в Україні, але в Житомирській області спаду немає

28 February 2023, 10:54

Facebook та Instagram продовжують стрімко втрачати аудиторію в Україні. Це здебільшого пов’язано із виїздом людей за кордон через збройну агресію росії.

Про це йдеться у черговому дослідженні агенції PlusOne.

Основні тенденції станом на січень 2023 року:

українська аудиторія Facebook зменшилась на 2,05 млн і складає тепер 13,7 млн користувачів;

річне падіння Instagram стало ще більшим – на 4,1 млн користувачів, і тепер його аудиторія складає 11,6 млн.

«Спад соцмереж зафіксовано майже у всіх областях та обласних центрах, особливо у прифронтових зонах та тих, які постійно обстрілюють росіяни. Західні області та міста України також втрачають аудиторію, тож внутрішня міграція не змогла врятувати від падіння навіть в цих регіонах. Частка користувачів десктопної версії продовжує падати та не перевищує 11% серед усіх вікових груп», - зазначається в дослідженні.

Facebook продовжує тримати перевагу над Instagram за показником проникнення у більшості областей. Винятком є Одеська та Харківська області, де частка Instagram більша на 2 відсоткових пункти та 1 в.п. відповідно. Медіана проникнення Facebook в областях складає 41%, Instagram – 32%.

В Житомирській області зафіксоване найменше падіння Facebook, проникнення – на рівні 40%.

Проникнення обох соцмереж в обласних центрах залишається в середньому вищим за проникнення в областях. Медіана частки користувачів Facebook у містах складає 62%, а Instagram – 55%.

Щодо вікових груп, то Instagram випереджає Facebook серед користувачів до 31 року. Пік Instagram припадає на користувачів 22 років (674 тис.). Починаючи з 32 років, користувачі надають перевагу Facebook. Найбільше прихильників мережі серед 35-річних – 400,1 тис., а також сукупно у віковій групі 65+ – 1 млн.

При цьому Facebook продемонстрував падіння серед усіх вікових груп, окрім 65+, де кількість користувачів не змінилася за пів року. Число користувачів Instagram зросло серед 22-річних (+56 тис. користувачів), 62-річних (+100), 63-річних (+1400) та 65+ (+100 користувачів), а серед 64-річних не змінилося.

Загалом серед українців 18-55 років понад 50% користуються Facebook. Також від 30% з цієї вікової групи використовують Facebook Messenger. Серед 18-35-річних понад 60% є користувачами Instagram.

В Житомирській області зафіксований найменший спад серед усіх вікових груп Facebook і приріст аудиторії 65+

Як повідомляв Житомир.info, станом на вересень 2019 року Facebook та Instagram продовжували нарощувати свою аудиторію в Україні, проникнення Facebook у Житомирській області становить 28%, у Житомирі – проникнення Facebook 68%, Instagram 45%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Facebook соцмережа Instagram дослідження 
Матеріали по темі