Новини компаній

Чому варто спробувати малювати картини за номерами

2 March 2023, 09:03

Останнім часом люди все частіше почали купляти картини за номерами, які можна знайти у спеціалізованих магазинах для художників, в інтернеті, у гіпермаркеті чи магазині рукоділля. Зазвичай картини продаються в наборі з фарбою, пензлями та кріпленнями на стіну.

Процес малювання настільки здатен захоплювати і розслабляти, що час непомітно спливає, а в результаті ви маєте якісну картину, яку можна почепити в будь-якій кімнаті і відчувати себе справжнім художником. Малювати картину за номерами можна навіть якщо не маєш спеціальних навичок. Такий набір може стати чудовим подарунком для будь-кого, оскільки є різні рівні складності, і дуже багато сюжетів, що дозволяє підібрати картину на будь-який смак.

Що корисного у малюванні за номерами

Це заняття не тільки приємне, а і корисне:

  • відволікає від рутини;
  • розвиває творче мислення
  • розвиває дрібну моторику;
  • покращує концентрацію;
  • заспокоює, знімає стрес;
  • вчить терпінню.

Картина може великою чи маленькою, а також містити багато дрібних сегментів, чи достатньо великих, які буде зручно розфарбовувати дітям.

Доведено, що кольоротерапія (хромотерапія) впливає на настрій. Кожен колір викликає в нас певні емоції, плюс у процесі доводиться концентруватися, а це завжди заспокоює. Інтуїтивно людина сама вибирає необхідний колір, якого їй не вистачає, який має у собі якийсь ресурс. Наприклад, якщо вам не вистачає сил, тоді ви захочете вибрати яскраві, теплі кольори, якщо ви тривожитесь, до підсвідомо будете тягнутися до блакитних, зелених кольорів і так далі.

Малювання картин за номерами допомагає відволіктися від важких переживань і розвиває уважність, що особливо буде корисним дітям шкільного віку.

Під час малювання мозок формує нові нейронні зв'язки: поки ви концентруєтесь на окремих сегментах, зафарбовуєте їх крок за кроком, вдаєтесь у фантазування майбутнього шедевру, а потім споглядаєте як ваші дії формують абсолютно широкоформатну картину.

Які картини найпопулярніші

Сьогодні став досить популярним патріотичний жанр. Квіти та тварини — завжди актуальні. Архітектура, міста, попарт, авто, персонажі та абстракція — також постійно у топах продаж. На сайтах зазвичай є розділи, де можна побачити найбільш популярні сюжети і обрати серед них за рейтингом, наприклад, якщо є така можливість.

Крім сюжетів ви можете стикнутися з вибором орієнтації малюнку: горизонтальний чи вертикальний. Підбирайте той, який вам зручніший, більше подобається, чи просто пасує до інтер’єру.

Підбираючи набір для дитини чи дорослої людини, враховуйте навантаження на очі. Для того, щоб його мінімізувати, підбирайте картини з великими сегментам. Стежте за освітленням в кімнаті, щоб не погіршувати зір. Також можна придбати мольберт для зручного положення тіла під час роботи. Адже поки людина малює, їй досить складно контролювати свою поставу, мольберт якраз допомагає в цих випадках.

Незважаючи на те, що на створення картини йде чимало часу, він зазвичай спливає дуже швидко, адже процес цікавий і приємний.

Що входити до комплекту до картини за номерами

Зазвичай набір включає в себе усі необхідні для створення картини елементи, та все залежить від виробника. Уточнюйте перед покупкою що входить до комплекту. Варто зазначити, що купувати комплект краще, аніж окремо фарбу, полотно та пензлики, адже коли ви купуєте набір, виробник гарантує відповідність кінцевого результату.

Висновок

Серед поширених творчих хобі картини за номерами посідають перше місце за популярністю. Це не тільки захоплюючий процес, а і гарний результат у вигляді якісного зображення, а також розвиток навичок по концентрації, та можливість заспокоїтися. Обирайте комплекти якісних виробників і насолоджуйтесь чудовим направленням образотворчого мистецтва.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: картина картина за номерами  
Матеріали по темі