Місто

Директор КП «Житомирводоканал» похвалився відновленням водопостачання та продовженням реконструкції каналізаційних очисних споруд

9 March 2023, 14:13

Директор водоканалу Роман Ілик запевнив, що на ранок 9 березня 98% житомирян були з водою, а підприємство відновило роботи з реконструкції каналізаційних очисних споруд, які проводять за кошти Світового банку.

Про це йдеться у відео, оприлюдненому на Facebook-сторінці водоканалу о 10:14.

«Ранок в нас почався дуже рано – російська федерація пошкодила об’єкт інфраструктури з енергопостачання міста Житомира. Працівники «Житомирводоканал» з 4:30 сьогодні працювали на об’єктах водопостачання для того, щоб подати зранку воду мешканцям міста. О 6:30 обленерго нам подало напругу на наші об’єкти, і з 8-ї години ранку практично 98% мешканців міста з водою», - розповів Роман Ілик.

Керівник водоканалу наголосив, що незважаючи на війну, яку веде росія, будівництво об’єктів за кошти Світового банку в Житомирі продовжується.

«Зараз я знаходжуся на об’єкті каналізаційні очисні споруди, на яких відновлено реконструкцію. І ми плануємо, що в цьому році місто Житомир отримає нові, сучасні каналізаційно-очисні споруди. Також протягом березня ми плануємо ще й відновити роботу на очисних спорудах водопостачання, про що проінформуємо вас додатково», - сказав директор КП «Житомирводоканал».

Зауважимо, що коментуючи 30 грудня 2022 року плани щодо підвищення тарифу, директор водоканалу розповідав про відновлення робіт, які дозволять Житомиру до кінця 2023 отримати сучасні нові водопровідні очисні споруди та сучасні очисні споруди каналізації ОСК-2.

Нагадаємо, в ніч на 9 березня росіяни вдарили по підстанції в Житомирі, внаслідок чого частина міста лишилася без світла і води. У ранковому зверненні мер Сергій Сухомлин повідомив, що Житомир атакували «шахедами». За інформацією начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка після влучання в області без енергопостачання залишилися майже 150 тисяч абонентів, але, на щастя, минулося без постраждалих.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2023 року комунальному підприємству «Житомирводоканал» з місцевого бюджету виділили 80,6 млн грн, з яких левова частка піде на погашення заборгованості перед Світовим банком по кредиту на будівництво нових очисних споруд водогону та каналізаційних стоків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал Ілик водопостачання обстріл реконструкція каналізація  
Матеріали по темі