Місто

В Житомирі зараз найскладніша ситуація з електроенергією, треба протриматися 2-2,5 тижні, - Сергій Сухомлин

9 March 2023, 17:26

Внаслідок ударів ворожих дронів по об’єкту критичної інфраструктури в Житомирі склалася найскладніша ситуація за весь час російських обстрілів.

Про це на брифінгу ввечері 9 березня сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Всі, напевне, знаєте, що сьогодні вночі ударами «шахедів» був знищений об’єкт критичної інфраструктури. Це найскладніша ситуація з початку війни з точки зору забезпечення електроенергією міста Житомира. Всі ці місяці і у нас була більш-менш нормальна ситуація, якщо порівнювати з іншими областями. А сьогодні ми опинилися в дуже складній ситуації, вона одна з найскладніших в Україні на сьогодні. Можу сказати лише одну цифру: в нас передачу електроенергії обленерго може забезпечити лише 25% від потреби. Найближчі три дні будуть найкритичнішими, в будь-який час можуть відключити електроенергію по всьому місту. Така ситуація не лише в Житомирі, а й в деяких громадах області. Нам треба протриматися 3-4 дні, потім «Укренерго» зможе забезпечувати нас за рахунок інших областей», - сказав Сергій Сухомлин.

Мер наголосив, що в складному режимі енергопостачання Житомиру треба протриматися 2-2,5 тижні.

Нижче – трансляція початку брифінгу мера, повне відео тут

Нагадаємо, в ніч на 9 березня росіяни вдарили по підстанції в Житомирі, внаслідок чого частина міста лишилася без світла і води. У ранковому зверненні мер Сергій Сухомлин повідомив, що Житомир атакували «шахедами». За інформацією начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка після влучання в області без енергопостачання залишилися майже 150 тисяч абонентів, але, на щастя, минулося без постраждалих.

Вранці директор КП «Житомирводоканал» інформував, що водою забезпечені 98% споживачів обласного центру. Вдень міська рада попередила, що до початку наступного тижня електротранспорт точно ходити не буде, а теплокомуненерго обіцяло до кінця доби підключити всі котельні.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч з 8 на 9 березня противник завдав масованого ракетного удару по об‘єктах критичної інфраструктури України: ворог здійснив 81 пуск ракет різного базування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія Сухомлин шахед дрон обстріл Укренерго 
Матеріали по темі