Події

В двох громадах Житомирської області вилучили з небезпечних умов проживання трьох малих дітей, про яких не дбали матері

22 March 2023, 17:34

В Житомирській області поліція з соцслужбами вилучили з небезпечних умов трьох малюків: кричущі випадки недогляду ювенальні поліцейські виявили у Баранівській та Гришковецькій громадах.

Про це 22 березня повідомляє пресслужба поліції області.

«18 березня під час профілактичного рейду правоохоронці отримали інформацію про неналежні умови в одній з родин, де нещодавно народився хлопчик. 30-річна матір не надто була рада перевіряльникам, а коли ж врешті дозволила поглянути на умови, в яких перебуває її одномісячний син, стало зрозуміло, що дитина у небезпеці. Жінка перебувала у нетверезому стані, а у домівці панувала антисанітарія та холод», - йдеться у повідомленні.

22 березня до Бердичівського райвідділу поліції звернулись працівники соціальної служби Гришковецької громади, бо 29-річна матір вже близько тижня не дбала про своїх синів віком 8 місяців та 2 роки, до дітей навідувалися лише їх бабуся з дідусем.

«Ювенальні поліцейські застали в будинку наляканих малюків, без їжі та в неналежних умовах, нікого з дорослих поряд не було. Разом з працівниками служби у справах дітей їх вилучили із загрозливих умов. Наразі поліцейські встановлюють місце перебування їх 29-річної матері, яка схильна до зловживання алкоголем», - інформує поліція.

Зазначається, що обох жінок раніше вже позбавили батьківських прав щодо старших дітей. У кожної з них по чотири таких дитини й стати дбайливими матерями для менших вони так і не зуміли.

Нагадаємо, в лютому цього року склали адмінпротокол на 27-річну жительку Піщівської громади, яка залишила трьох дітей віком від 1,5 до 7 років із 79-річною бабусею та поїхала влаштовувати особисте життя.

Як повідомляв Житомир.info, 10 січня 2023 року у поліції розповідали, що у Звягельському районі Житомирської області поліцейські та соцпрацівники забрали від 20-річної матері дворічного сина: жінка покинула маля на брата й зникла на три дні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: батьківський обов’язок недогляд дитина батьки мати поліція ювенальна превенція 
Матеріали по темі