Влада

У Звягелі в колишньому «будинку дитини» хочуть зробити кризовий центр або заклад для паліативних хворих

24 March 2023, 09:56

Заступник голови обласної ради Володимир Ширма відвідав Звягель та взяв участь у засіданні постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я у справах сім’ї, молоді і спорту та соціального захисту населення Звягельської районної ради.

Про це 23 березня повідомила пресслужба обласної ради.

«У ході роботи засідання Володимир Ширма долучився до обговорення питання, яке профільна комісія вирішила розглянути в стінах приміщення, де раніше функціонувало КНП «Обласний спеціалізований будинок дитини» Житомирської обласної ради. Мова йшла про збереження соціально значущої діяльності та орієнтованості на потреби дітей та жінок на базі цього майнового комплексу. Голова профільної комісії Наталія Нагорна висловила пропозицію створити тут Кризовий центр для жінок і дітей, які потрапили в складні життєві обставини. Також Володимир Ширма заслухав ще одну думку від представників Звягельської міської ради щодо подальшого використання майнового комплексу. Секретар міськради Оксана Гвозденко зазначила, що на базі колишнього будинку дитини Звягельська міська рада хотіла б створити комунальний заклад для розміщення паліативних хворих», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення про подальше використання майнового комплексу обласна рада прийме після того, як депутати розглянуть це питання на засіданнях профільних комісій обласної ради.

Нагадаємо, в липні 2022 року за пропозицією департаменту охорони здоров'я Житомирської ОДА розташоване у Звягелі КНП «Обласний спеціалізований будинок дитини» припинили, реорганізувавши його шляхом приєднання до КНП «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей – сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків»: рішення про ліквідацію комунального підприємства ухвалили на сесії 14 липня 2022 року, а 7 грудня цього ж року затвердили передавальний акт.

25 липня минулого року заступник голови облради Володимир Ширма розповідав, що в ліквідованому будинку дитини перебувало 7 дітей, а штат працівників становив близько 58 осіб, догляд однієї дитини обходився у понад 800 тис. грн в рік. Працівників закладу налаштовували на створення центру паліативної допомоги, обласна рада і влада Звягеля були в цьому зацікавлені.

Як повідомляв Житомир.info, станом на грудень 2022 року на первинному обліку служб у справах дітей Житомирської області перебувало 3012 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за 11 місяців 2022 року в області було усиновлено 35 дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Звягель будинок дитини Ширма райрада облрада паліативний центр  
Матеріали по темі