Події

У Бердичеві суд ухвалив вирок водієві, який наїхав на ногу поліцейському, а потім ще й ударив

28 March 2023, 09:36

Бердичівський міськрайонний суд ухвалив вирок стосовно 25-річного мешканця Вінниччини, якого визнав винуватим у заподіянні легких тілесних ушкоджень працівникові правоохоронного органу у зв′язку з виконанням ним своїх професійних обов′язків (ч. 2 ст. 345 КК України) та призначив покарання – два роки обмеження волі, а також сплатити потерпілому 3 тис. грн. моральної шкоди.

Про це 28 березня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Як встановив суд, подія сталася пізно увечері 10 червня 2020-го року на автодорозі поблизу с. Осикового. Двоє патрульних поліцейських під час чергування зупинили автомобіль ВАЗ-2101 через те, що у транспортного засобу не був підсвічений номерний знак та у темну пору доби не горіла права фара ближнього світла. Водій Н. на вимогу працівників поліції надати документи відреагував агресивно, нецензурно висловлювався та відмовився надати водійське посвідчення та техпаспорт. В подальшому водій сів за кермо автомобіля і попри те, що перед ним стояв працівник поліції та демонстрував заборону руху, все-таки почав їхати та умисно здійснив наїзд на правоохоронця, спричинивши йому травму ноги. Під час припинення поліцейськими протиправних дій водія, останній вдарив того самого лейтенанта поліції кулаком в обличчя», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що своїми діями громадянин Н. спричинив інспектору патрульної поліції легкі тілесні ушкодження, що підпадає під ст. 345 КК України – насильство щодо працівника правоохоронного органу.

Своєї вини обвинувачений не визнав, проте його винуватість повністю підтверджена доказами в суді, зокрема і відео з нагрудних камер працівників поліції. При призначенні покарання суд, серед іншого, врахував обставин та суспільну небезпеку скоєного злочину, яка полягає не стільки у спричиненні власне тілесних ушкоджень, скільки у посяганні на авторитет правоохоронного органу, який вкрай важливий для здійснення своїх функцій, а також ставлення обвинуваченого не лише до своїх дій, а й до загальноприйнятих норм поведінки у суспільстві.

Вирок може бути оскаржений у тридцятиденний строк.

Як повідомляв Житомир.info, 9 серпня 2019 року в одному з торговельних центрів Житомира нетверезий чоловік напав на дільничного офіцера поліції, коли той спілкувався з його дружиною з приводу її заяви про домашнє насильство: завдавши травм поліцейському, агресивний чоловік утік. Однак його розшукали та затримали.

1 лютого 2022 року прокуратура повідомила, що обвинуваченого, громадянина Росії, який скоїв замах на умисне вбивство поліцейського, засудили до 10 років позбавлення волі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліцейський травмування водій побиття суд вирок Бердичів  
Матеріали по темі