Місто

В Житомирі через «стрибки» напруги відключаються насоси водоканалу

28 March 2023, 12:41

У зв'язку зі «стрибками» напруги час від часу відбуваються повні, але короткотривалі зупинки насосного обладнання на головній водопровідній станції Житомира.

Про це 28 березня повідомило комунальне підприємство «Житомирводоканал».

«Насосні агрегати запускаються одразу після відновлення напруги. Повернення до штатного режиму роботи і відновлення водопостачання вимагає часу і поступового повернення до звичного робочого режиму», - йдеться у повідомленні.

Крім того, вранці 28 березня «Житомиробленерго» інформувало про аварійні відключення електроенергії.

«Сьогодні, 28.03.2023 року, у зв’язку з мережевими обмеженнями будуть застосовані графіки аварійних відключень для споживачів Бердичівського та Звягельського районів електромереж Товариства. Застосування обмежень у постачанні електроенергії спричинене пошкодженням мереж внаслідок неодноразових ворожих атак. У зв‘язку з відключеннями можливі коливання напруги. Тому для збереження електроприладів, просимо не залишати їх в розетках, особливо ті, які керуються мікросхемами. Використовуйте їх через 15-30 хвилин після відновлення електропостачання, поки енергосистема не стабілізується», - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, цього тижня у Житомирі планують відновити роботу електротранспорту, яка була припинена у зв’язку з ворожим обстрілом об’єкта енергетичної інфраструктури в ніч на 9 березня.

Як повідомляв Житомир.info, НКРЕКП планує затвердити нові тарифи для КП «Житомирводоканал», які почнуть діяти з 1 квітня 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: напруга вода Житомирводоканал обленерго водопостачання. електроенергія 
Матеріали по темі