Події

У Бердичеві затримали 23-річного підозрюваного у вбивстві: травмував товариша, загорнув у ряднину та залишив у кущах

29 March 2023, 09:22

У Бердичеві поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві товариша. Тіло чоловіка з травмами виявили випадкові перехожі уранці 28 березня у кущах на одному з будівельних майданчиків міста. Правоохоронці місцевого райвідділу встановили спочатку особу загиблого, а потім і причетного до смертельного побиття.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Бердичівського районного відділу поліції.

«До перевірки обставин вбивства ми залучили максимум працівників: одні проводили огляд місця події та вилучали слідову інформацію, інші опитували місцевих мешканців та з’ясовували наявність і розташування камер відеоспостереження. Усі зібрані матеріали ретельно аналізувались – у результаті уже через кілька годин ми мали обґрунтовані підозри щодо причетності до події конкретної особи», — розповів начальник Бердичівського РВП ГУНП Сергій Рудницький.

Так, було встановлено, що напередодні увечері в одній з квартир, неподалік місця виявлення трупа, тривало застілля кількох чоловіків. В якийсь момент між двома з них виник конфлікт, який швидко перейшов у бійку.

Попередньо, 23-річний бердичівлянин наніс численні травми опоненту, 40-річному жителю с. Малосілка, а коли той втратив свідомість, загорнув його у ряднину та виніс з оселі й покинув на майданчику.

Поліцейські затримали молодика у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Наразі призначено судово-медичну експертизу щодо причин смерті загиблого.

Правова кваліфікація події - ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури тривають слідчі дії для оголошення затриманому підозри та обрання запобіжного заходу.

Відповідно до чинного законодавства молодикові може загрожувати тривале ув'язнення.

Як повідомляв Житомир.info, 22 березня 2023 року в лікарні помер 52-річний житель села Зубковичі, як з’ясувалось, від отриманих під час конфлікту травм. В їх нанесенні поліцейські обґрунтовано підозрюють 28-річного сина чоловіка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство Бердичів затримання  
Матеріали по темі