Суспільство

Через негоду у Житомирській області рятувальники 31 раз надавали допомогу: витягували автівки з узбіч, прибирали повалені дерева

29 March 2023, 10:51

За добу рятувальники Житомирщини здійснили 31 виїзд на надання допомоги населенню у різноманітних нестандартних ситуаціях спричинених негодою.

Про це 29 березня повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«Упродовж минулої доби рятувальники області 25 разів залучалися до проведення аварійно-рятувальних робіт на автошляхах усіх районів Житомирщини. Через сильні опади у вигляді снігу 46 різногабаритних транспортних засобів, в яких перебувало 93 людини, опинилися у снігових заметах. Так, о 19:19 у селах Медведиха та Андріяшівка Краснопільської і Райгородської територіальних громад Бердичівського району бійці ДСНС за допомогою пожежних автомобілів витягнули із засніжених узбіч доріг сім транспортних засобів. Після відбуксирували їх на проїжджі частини автошляхів, де вони змогли продовжити свій рух далі», - йдеться в повідомленні.

На автодорогах поблизу с. Йосипівка Звягельського району та сіл Сташки, Михайлівка і Веселівка Коростенського району рятувальники розрізали та прибрали на узбіччя проїжджих частин 6 дерев. Опади у вигляді снігу та температурні стрибки створили сильне навантаження на крони дерев, через що їх коріння не витримало надмірної ваги і вони попадали. Це, у свою чергу, призвело до заторів.

А в містах Малин та Коростень бійці ДСНС два рази залучалися до проведення аварійних робіт по відкачці ґрунтових вод з приміщень поштового відділення та з приватного домоволодіння. Загалом було відкачано 7 куб. м води.

Також учора внаслідок складних погодних умов у вигляді снігопаду та сильних поривів вітру на території області, станом на ранок 29 березня, відключено від електропостачання 135 трансформаторних підстанцій та 48 населених пунктів у Коростенській, Малинській, Баранівській, Овруцькій, Олевській та Радомишльській територіальних громадах.

Внаслідок усіх надзвичайних пригод загиблих та травмованих немає.

Нагадаємо, минулої ночі в Житомирській області все ще рясно сніжило, штормовий вітер утворював перемети, мороз за хвилини сковував мокрий сніг в льодяну кірку. Тож усю ніч на автошляхах державного значення працювала спецтехніка. У САД запевнили, що обмежень у русі немає, проте закликали водіїв не виїжджати на літній резині. А в Житомирі 29 березня з 5 ранку комунальники розчищають та посипають тротуари. Техніка працювала на вулицях міста й упродовж ночі.

Як повідомляв Житомир.info, з самого ранку 28 березня 2023 року у Житомирі на зміну теплій і сонячній погоді прийшло різке похолодання до 0 градусів та дощ з мокрим снігом. Ближче до обіду снігопад, який супроводжувався поривчастим вітром, посилився, і Житомир вкрився снігом, який на дорогах перетворювався у брудну «кашу». Раніше синоптики прогнозували в Житомирській області в ніч з 27 на 28 березня 2023 року погіршення погодних умов, яке триватиме до 31 березня: мокрий сніг, мороз уночі та ожеледиця на дорогах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС рятувальник порятунок допомога негода сніг дорога 
Матеріали по темі